Ню Делхи — Все още е пролет, но стотици милиони

...
Ню Делхи — Все още е пролет, но стотици милиони
Коментари Харесай

Летните горещини връхлитат Азия рано, убивайки десетки, тъй като един експерт го нарича „най-екстремното събитие“ в историята на климата

Ню Делхи — Все още е пролет, само че стотици милиони хора в Южна и Югоизточна Азия към този момент са изправени пред пареща жега температури. Летните горещини дойдоха рано, поставяйки върхове и даже отнемайки животи, и се чака да се влошат доста през май и юни, когато лятото в действителност стартира.

В началото на май тежките горещи талази към този момент бяха упрекнати за близо три дузини смъртни случая в големия район. Училищата бяха принудени да затворят седмици преди лятната почивка и големи сектори от нови култури са изсъхнали в изсъхнали аграрни земи.

Къде се чакат най-опасните горещини в Съединени американски щати това лято 

Учените предизвестяват за широкообхватни въздействия в някои от най-гъсто обитаемоте райони в света и приканват държавните управления да подхващат незабавни дейности, с цел да се приготвят за въздействието на изменението на климата и да създадат всичко допустимо за намаляване на породеното от индивида световно стопляне.

продължаващи шестседмични общи избори — в който съвсем милиард души и...

Прочетете целия текст »
Източник: worldnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР