Москва диктува политиката на Белград, твърдят Мария Йовичевич и Виолета

...
Москва диктува политиката на Белград, твърдят Мария Йовичевич и Виолета
Коментари Харесай

В Сърбия никой не смее да възрази срещу Путин

Москва диктува политиката на Белград, настояват Мария Йовичевич и Виолета Цвеич в съавторска публикация за черногорския вестник Pobjeda. Сърбия подписа „ пакт с дявола “ - с други думи, с Кремъл - и по този метод заплаши целия район. Авторите са уверени, че Русия просто употребява Сърбия, с цел да разчисти сметките си със Запада.

Руските сътрудници вършат каквото желаят в Белград и този факт е рисков за всички страни в района, в това число за Черна гора. Сърбия подписа „ пакт с дявола “ (с други думи, с Кремъл) и се трансформира в първата страна, която се изложи на риск. Въпреки че Москва няма приятелски, религиозни и етнически афинитет към Сърбия, тя я употребява като опрощение да повлияе отрицателно на сръбската политика, сигурност, стопанска система и интелигенция, както и да дестабилизира прилежащите страни, насочени към Съединени американски щати и НАТО. Според американския анализатор Януш Бугайски тъкмо заради тази причина не е имало арести след шпионския скандал: Белград просто не е в положение да реагира дейно на Москва.

Припомня се, че по-рано подполковник на сръбската войска бе уловен да получава пари от съветския сътрудник Георгий Клебан, само че Генералната прокуратура в Белград не реагира на абсурда. Президентът Александър Вучич даде обещание, че „ ще последва отговор, който няма да избяга от публичното внимание ". Но по този начин или другояче нищо не се случи. След среща с съветския президент Владимир Путин, която се организира няколко дни след експлоадирането на абсурда, Вучич съобщи, че тематиката за шпионската спекулация е затворена. Всички съветски чиновници в своите изказвания омаловажиха смисъла на тази история (руският дипломат в Белград, представителят на съветското министерство на външните работи, прессекретарят на съветския президент и самият Владимир Путин). Думите на Вучич означаваха, че това дело няма да доближи до правосъдната система.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР