Москва. Държавният глава на Руската федерация Владимир Путин ще проведе

...
Москва. Държавният глава на Руската федерация Владимир Путин ще проведе
Коментари Харесай

ТАСС: Владимир Путин ще обсъди с българския премиер перспективите за двустранно сътрудничество

Москва. Държавният глава на Руската федерация Владимир Путин ще организира договаряния с министър-председателя на България Бойко Борисов и ще разиска с него вероятностите за по-нататъшно съдействие сред двете страни, предава TACC , като се базира на известие от пресслужбата на Кремъл.
„ На 30 май 2018 година президентът на Руската федерация Владимир Путин ще се срещне с министър-председателя на България Бойко Борисов, който ще бъде в Русия с работна аудиенция “, се споделя в известието. Отбелязва се, че „ в хода на договарянията се възнамерява разглеждането на проблематиката на по-нататъшното развиване на руско-българското съдействие и настоящите интернационалните въпроси “.
Неотдавна, на 21 май, министър председателят на Русия Дмитрий Медведев организира среща с българския президент Румен Радев в Москва, а на 22 май в своята резиденция в Сочи Путин одобри водача на страната ни, с който разиска опциите за задълбочаване на икономическото съдействие. Забележително е, че Радев дойде в Русия след провеждането на срещата на върха ЕС-Западни Балкани в София, означават от редакцията.
ТАСС акцентира ползите на България от съдействието в Русия в региона на енергетиката, като напомня за договарянията, които се състояха във връзка вероятните доставки на газ за страната ни и възобновяването на плана за АЕЦ „ Белене “. Представена е и къса информация на двустранните стопански връзки сред София и Москва.

Превод и редакция: Тереза Герова
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР