Москва. Държавната дума на Русия по време на пленарната сесия

...
Москва. Държавната дума на Русия по време на пленарната сесия
Коментари Харесай

РИА Новости: Руската Дума гласува резолюция за признаване на самопровъзгласилите се републики в Донбас

Москва. Държавната дума на Русия по време на пленарната сесия гласоподава проекторезолюция за признание на самопровъзгласилите се Донецка и Луганска национални републики, предава РИА Новости .

Както посочи ръководителят на долната камара на Народното събрание Вячеслав Володин, документът ще бъде изпратен неотложно на президента.

„ Депутатите считат, че признаването на ДНР и ЛНР ще сътвори учредения за гарантиране на сигурността и отбрана на жителите на републиките от външни закани, както и за подсилване на интернационалния мир и районната непоклатимост “, акцентира той.

На 19 януари парламентаристи от Комунистическата партия на Руската федерация показаха план на апел до президента на Русия за признание на републиките в Донбас за самостоятелни страни и допустимо най-ранни договаряния с тяхното управление за основаване на правна основа за междудържавни връзки и контролиране всички аспекти на съдействие и взаимопомощ.

Според Володин Вашингтон ескалира напрежението, доставяйки оръжие на Украйна дружно с европейските страни, Киев продължава да не съблюдава Минските съглашения. Всичко това крие закани и опасности за живота на съветските жители, живеещи в ДНР и ЛНР.

Както водачът на фракцията на Комунистическата партия в Държавната дума Генадий Зюганов сподели за РИА Новости, обстановката в Украйна е тревожна и приемането на съвещание на Думата на някой от плановете за призиив към президента за признаването на ЛНР и ДНР ще бъдат крачка напред.

Превод и редакция: Юлиян Марков

Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР