Морската вода край Варна и курортите е чиста. Това показват

...
Морската вода край Варна и курортите е чиста. Това показват
Коментари Харесай

Първите проби показват, че морската вода край Варна и курортите е чиста​

Морската вода край Варна и курортите е чиста. Това демонстрират резултатите от първите проби на Здравната ревизия преди началото на летния сезон. До края на септември качеството на водата ще се ревизира най-малко 2 пъти месечно.

И тази година на Офицерския плаж във Варна указателни табели ще предизвестяват летовниците, че той е категоризиран като " неприятен ".
лекар Веселина Божилова, шеф на Отдел " Профилактика на заболяванията и промоция на здравето " при РЗИ-Варна: Въпреки че резултатите в този момент са положителни, там би трябвало да има предизвестие за непрекъсната възбрана на къпането.
Причината е, че съгласно европейските наставления зоните за къпане се квалифицират съгласно данните за последните 4 години.
лекар Веселина Божилова, шеф на Отдел " Профилактика на заболяванията и промоция на здравето " при РЗИ-Варна: В момента в този момент се изготвят писмата до концесионерите и наемателите на плажове за табелите, които те би трябвало да слагат на съответния плаж с класификацията за 2018 година.
Два са плажовете в региона са категоризирани като отлични - Златни пясъци и Бяла юг. С доста по-лошо качество е водата на градските плажове във Варна. Здравното министерство дефинира положението на множеството от тях като приемливо. Продължават и инспекциите и на басейните преди отварянето им при започване на сезона.
лекар Веселина Божилова, шеф на Отдел " Профилактика на заболяванията и промоция на здравето " при РЗИ-Варна: От близо 60, които са тествани, 3-4 са били със забележки, и то отстраними забележки.
Освен при постоянните инспекции, водата в басейните ще се управлява и по сигнали на жители.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР