Морковите са всеизвестни със своите ползи. Маслото от моркови е

...
Морковите са всеизвестни със своите ползи. Маслото от моркови е
Коментари Харесай

Вижте огромната целебна сила на Маслото от моркови!

Морковите са общоизвестни със своите изгоди. Маслото от моркови е също толкоз потребно, колкото е самият зарзават. Индианците и гърците постоянно го употребяват заради лечебните свойства, които има.

Ползите за кожата и косата от маслото от моркови са доста огромни. То успокоява и освежава кожата и хидратира. Предотвратява пърхот, а примес от това растително масло с някои слънцезащитни кремове ще ви помогне за хубавия загар през летния сезон.

Всички изгоди на маслото от моркови

Маслото от моркови има редица други удобни резултати върху тялото ни. Сред тях са: облекчава мускулни болки; има диуретични свойства; потребно е за храносмилането и подуването на корема; облекчава менструални болки; отваря апетита; защищава черния дроб и жлъчния мехур - по-специално това е целесъобразно при хепатит и колит; усилва кърмата след раждане; обезпечава отбрана против инфекция; положително е против стомашни заболявания; подтиква мозъчната функционалност и нервите, обезпечава чувство за енергичност; детоксикация на черния дроб и бъбреците, оказва помощ за унищожаване на токсините; добре е за болки в костите като артрит и ревматизъм; стрес; добре е при болести на червата; обезпечава отбрана против заболявания като морбили и заушка, грип и настинка; оказва помощ за нормализиране на нередовния цикъл; бета-каротинът, съдържащ се в маслото от моркови, защищава очите; укрепва имунната система.

Раковите заболявания са едни от най-страшните. Много хора употребяват лекуване с растителни масла и билки. Маслото от моркови също е измежду тях. Особено оказва помощ при рак на стомаха, устата, гърлото, простатата и бъбреците. Също по този начин има и противоракови и антиоксидантни свойства.

Както към този момент бе упоменато, маслото от моркови овлажнява и заздравява кожата. Маслото може да се употребява както независимо, по този начин и като примес с прясно мляко и мед.

Как се употребява масло от моркови за лице?

 Красива кожа с масло от моркови

С помощта на тампон маслото се нанася върху кожата най-вече вечер преди лягане с масажни придвижвания. На сутринта се измива щедро с вода.

Жените отдават изключително внимание на красивата коса. Това може да се реализира като употребява маслото от моркови. Редовното му потребление придава мекост и искра на косата. Заздравява скалпа и предотвратява косопад.

Как се употребява масло от моркови за скалп?

Половин чаша масло от моркови се нанася последователно по скалпа с масаж. Престоява 30 минути. После се измива с шампоан и еликсир.

Противопоказания за потребление на масло от моркови

Бременните дами не би трябвало да употребяват това масло. В противоположен случай може да докара до кървене. Също по този начин не трябва да се употребява от хора, страдащи от епилепсия.

Източник: gotvach.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР