Морето край Бургас завря от чернокоп. По 300 кг чернокоп

...
Морето край Бургас завря от чернокоп. По 300 кг чернокоп
Коментари Харесай

Чернокопът излезе, морето завря. Каква е цената

Морето край Бургас завря от чернокоп. По 300 кг чернокоп и сафрид вади съвсем всяко рибарско корабче в Созопол. „ Преди два дни безусловно излезе чернокопът, има и доста сафрид, описаха от рибен магазин до пристанището в града. Има много добър улов, макар че е по-слаб от предходната година “, обясниха и рибари пред „ Телеграф “. Основно сега се хваща чернокоп и сафрид, само че има и барбун. Паламуд към този момент край Бургаско съвсем няма, написа Телеграф.

Улов
-->
Всяка заран корабите излизат от пристанището в Созопол и се връщат към 17 часа следобяд с богат улов. Рибата пласират непосредствено от пристанището. Първо продават на едро, зареждат цели хладилни бусове, които по-късно разпределят стоката по рибните тържища. Прясна риба може да се купи и на кг. Цената и за сафрида, и за чернокопа е 10 лева за кг непосредствено от моряците.

„ Ако нямате опция да се разноските вечерта до пристанището, идете сутринта рано в магазините, където към момента прясната риба не е изкупена “, описаха локалните от Созопол. Цената на чернокопа е сред 7 и 10 лв. и в магазина, до момента в който сафридът върви сред 5 и 8 лева според от размера.

Барбунът също е към 7-8 лева в Бургаско. „ Паламуд към момента продаваме, само че в морето към този момент няма “, описаха от риболовен магазин в Созопол. Самите моряци в района имат останал черноморски паламуд, който обаче пазят за лична консумация.

На север рибарските корабчета нямат шанса на бургаските. В момента паламудът яде и цацата, и сафрида, описаха за „ Телеграф “ от Варна. Сафрид там въобще няма сега, като цената на тази риба в магазините върви към 12 лева Паламудът нетрадиционно излиза по-евтино. Все още цената му седи на 10 лева, каквато е и на чернокопа. По магазините в София цената също е към 10 лева за сафрида и 13-14 лева за чернокопа.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР