Мониторинговата мисия на Организацията за сигурност и сътрудничество в Европа

...
Мониторинговата мисия на Организацията за сигурност и сътрудничество в Европа
Коментари Харесай

Напрежението в Донбас може да се усети във въздуха

Мониторинговата задача на Организацията за сигурност и съдействие в Европа е открила 425 нарушавания на режима на помирение в Донбас в границите на денонощие, заяви организация Укринформ.

В Донецка област са регистрирани 408 нарушавания, в това число 32 гърмежа, се споделя отчет на ОССЕ, оповестен на 31 юли. Повечето от тези събития са станали източно от разграничителната линия, на територия, следена от сепаратистите.

В Луганска област са открити 17 нарушавания, измежду които 7 гърмежа с непостоянен генезис. Повечето от тях са станали северно и западно от линията, на територия, следена от украинското държавно управление.

За предходния интервал са в Донбас са регистрирани 173 нарушавания на режима на тишина.

Бившият заместник-министър по въпросите на краткотрайно окупираните територии на Украйна Юрий Гримчак съобщи, че Украйна би трябвало да се приготви за силово избавление на територията на Донбас след парламентарните избори в Русия.

По думите му желанието на Москва да включи живеещите в Донбас руснаци в изборите за съветската Държавна дума приказва, че Кремъл възнамерява да причисли окупираните територии към Русия.

Междувременно съветските президент Владимир Путин написа публикация, в която съобщи, че " на Киев не му е необходим Донбас ".
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР