Момичетата съзряват по-рано, отколкото момчетата. Докато съучениците им играят компютърни

...
Момичетата съзряват по-рано, отколкото момчетата. Докато съучениците им играят компютърни
Коментари Харесай

16-годишната ми дъщеря излиза с много по-възрастен мъж

Момичетата съзряват по-рано, в сравнение с момчетата. Докато съучениците им играят компютърни игри с другари, девойките четат любовни романи. Любовта за младежите е мощно възприятие, то въобще не наподобява на любовта при възрастните. Влюбените младежи са прочувствени и наивни. Те изпитват мощно възприятие за първи път и не постоянно могат да се оправят с него.

Майките постоянно се обръщат за помощ към психолог, когато имат проблеми с развъждането на младеж. Показателна е обстановката на Надя, чиято 16-годишна щерка излиза с 35-годишен мъж. Дъщеря й е уверена, че той е любовта на живота й.

Антон към този момент е бил женен един път, а от първия си брак има 10-годишно дете.

Любовта е прелестно възприятие. Проблемът е, че красивите млади девойки рядко се влюбват във връстниците си. След като прочетат няколко любовни романа, те рисуват във въображението си идеалния мъж. Героят от романа е хубав мъж на междинна възраст. Той е умел, самостоятелен и грижлив, стреми се да сътвори семейство, знае по какъв начин да се държи с девойките. Често тийнейджърките се влюбват в мъже, които са с няколко години по-големи. Разбира се, връзката на възрастен мъж и доста младо момиче тревожи родителите и те стартират да се съпротивляват на неразрешената обич с всички сили.

Момичетата стартират да търсят смисъла на живота и ориста си в този свят. Често търсенето на себе си провокира недоволството на родителите и става по-трудно да се поддържат другарски връзки. А тъкмо от това има потребност момичето. То има вяра на приятелите си повече, в сравнение с родителите си.

Тук би трябвало да разберем, че в експанзията и нежеланието да одобри избраника, който е по-възрастен, майката влага своята обич, грижа и паники за щерка си. Докато дъщерята го вижда по друг метод. Тя има вяра, че майка й не желае щерка й да бъде щастлива.

Преди да предприеме каквото и да е деяние, майката би трябвало да си зададе въпросите, които я тормозят. „ От какво се опасявам? “, „ Какво може да се случи? “, „ Основателни ли са страховете ми? “

Логично е да се допусна, че една майка ще се тормози от физическата непосредственост на щерка си, с който и да е мъж.

Момичето знае ли по какъв начин да се защищити? Друг значим миг е да се направи паралел с персоналния опит. Всеки родител знае, че първата обич не е вечно. Майката може да си спомни по какъв начин самата тя е претърпяла раздялата с обичан човек, с който житейските им пътища са се разделили. Грижата за психическото здраве на вашето дете също е знак за откровена обич.

Но не е задоволително да кажете: „ Няма да излизаш с този мъж “. Това единствено ще утежни обстановката. Как е вярно да постъпите?

Според психолозите родителите не би трябвало да пречат на връзките на младежите. Вместо да подкопавате престижа си и да разваляте връзките с детето, по-добре е да се откажете от безапелационните забрани и да вземете страната на детето си.

Само когато то може да се довери на родителите си и да приказва за прекарванията си, може да му се помогне. Задачата на родителя е да слуша интензивно, да задава верните въпроси и да чува какво споделя детето. Не настоявайте за нищо и давайте препоръки, единствено когато детето го изиска.

Вижте още: Бременната държанка на сина ми се обади

Така момичето няма да спре да се среща с по-възрастния мъж, само че ще знае по какъв начин да работи. Не можете да дискриминирате гаджетата на щерка си, единствено тъй като са с няколко години по-големи. Много е елементарно да успокоите нервите си или да потвърдите страховете си за този човек – опознайте го. Тогава ще знаете по какъв начин тъкмо да постъпите.

Източник: bukvarche.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР