Моментът за инвестиция в недвижими имоти е един от най-лошите,

...
Моментът за инвестиция в недвижими имоти е един от най-лошите,
Коментари Харесай

Финансов анализатор: Имотният балон се пука, има спад на сделките с 20%

Моментът за инвестиция в недвижими парцели е един от най-лошите, изясни Борис Петров

" Няма повсеместен отговор коя е най-хубавата инвестиция в условия на рецесия. Когато има усложнения в стопанската система постоянно преди всичко излиза златото и валути като японската йена, швейцарският франк, доларът и някои държавни облигации. "

Това сподели в студиото на финансовият анализатор Борис Петров.

След като златото доближи най-високата си стойност в историята преди повече от година - над 2000 $ за унция, наклонността е странично придвижване сред 2000 и 1615 $. В последните 2-3 месеца имаме внезапно повишаване.

Позитивно надъхан съм за цените на златото. Сценарият е наближаваща криза на фона на висока инфлация и има доста малко активи, които могат да се показват добре в сходни условия. Златото евентуално е един от тях.

Основно цената на златото зависи от действителните лихви. Тези, които федералният запас (FED) дефинира като извадим от тях инфлацията. С намаляването на темпа на повишение на лихвите и прекъсването му, златото потегли внезапно нагоре.

В България, хора занимаващи се с продажба на физическо злато се хвалят с високо търсене. Смятам, че в идващите години златото ще си върне блясъка и у нас.

Основният риск пред златото е FED да продължи да стяга нападателно паричната си политика, т.е. да покачва лихвите. Но това са крактосрочни опасности.

Моментът за инвестиция в недвижими парцели е един от най-лошите, който може да се избере. В момента имаме балон на доста пазари - акции, облигации, криптовалути, парцели. На имотния пазар балонът не съумя да спадне напълно през 2007-2008 година и продължи да се надува от ликвидността, която нападателно се инжектира от централните банки. В момента виждаме цени много по-високи оттогава.

Имотният пазар е най-силно балонизираният и ясно виждаме сигналите за спад на покупко-продажбите и то сериозен - с 20%. Този балон демонстрира признаци, че стартира да се пука и започваме да следим намаляване на цените.

Криптовалутите оферират доста забавен пиедестал - отвън банковата система. Биткойнът е дефлационна валута. Проблемът е, че станаха рожба на лесната ликвидност. Според мен и при тях ще виждаме съществени намаления. Но оферират опция за дълготрайните вложители, че имат пари отвън банковата система. Трябва да се вземе поради и конфликтът сред централните валути и криптото, който ще забележим напълно скоро.

В момента покупка на фонд с акции не е най-удачното нещо. Има качествени компании, които могат да се показват добре в комплицираната конюнктура, само че те не са доста и се изискват повече умения да може човек да ги открие.

Ядреното копче на Русия е свиването на добива на нефт. То ще изстреля цените доста високо, което ще вдигне внезапно инфлацията, изключително в Европа. Така че петролните компании са доста добра алтернатива за инвестиция.
Източник: dunavmost.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР