Момчил Мавров е единственият кандидат за подуправител на Националната здравноосигурителна

...
Момчил Мавров е единственият кандидат за подуправител на Националната здравноосигурителна
Коментари Харесай

Пловдивчанин става подуправител на НЗОК

Момчил Мавров е единственият претендент за подуправител на Националната здравноосигурителна каса (НЗОК). Той е препоръчан за поста от парламентарната група на ГЕРБ-СДС в понеделник, когато изтече крайният период за подаване на оферти. Подуправителят на НЗОК за първи път ще се избира от Народното събрание и ще има по-широки пълномощия.

Досега подуправителят се назначаваше от шефа на Здравната каса. Идеята подуправителят на НЗОК да се избира от Народното събрание се роди през лятото при разпределянето на постове в няколко основни институции като Българска народна банка и Сметната палата в границите на партиите, подкрепящи държавното управление. В последна сметка ПП-ДБ излъчи шеф на НЗОК, който беше подсилен от ГЕРБ – банкерът Станимир Михайлов.

Затова мястото на подуправителя отива при ГЕРБ.

Името на Мавров се спрягаше и за шеф на НЗОК при една от процедурите през лятото.

Момчил Мавров беше шеф на кабинета на служебния министър на опазването на здравето Асен Меджидиев през 2022/2023 година и като представител на здравното министерство оглавяваше Надзорния съвет на НЗОК.

Иначе Мавров е лекар по “Право “, има магистърски степени по “Финански “ и “Здравен мениджмънт “.

Бил е дългогогидшен заместник-директор на Университетска многопрофилна болница за интензивно лекуване “Свети Георги “ ЕАД в Пловдив, както и юрист на болничното заведение.

Паралелно има академична кариера в Медицинския университет в Пловдив и Факултета по публично здраве на Медицинския университет в София.
Източник: plovdiv-online.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР