Моловете отварят врати след двумесечна пауза. В асансьорите не бива

...
Моловете отварят врати след двумесечна пауза. В асансьорите не бива
Коментари Харесай

В МОЛА: До 4 души в асансьора, до 7 на ескалатора

Моловете отварят порти след двумесечна пауза. В асансьорите не трябва да се качват повече от четирима души, а на ескалаторите се позволяват до 7 души, на разстояние от метър и половина сред тях.

За консумация на храна ще бъдат отворени единствено терасите. Дрехите и обувките ще могат да се пробват. Но незабавно по-късно би трябвало да се дезинфекцират. „ Нужно е леко да се напръска тъканта със алкохол или дезинфектант, който няма да я повреди. В последните седмици се разбра, че вирусът остава и върху облеклата, като тяхната материя може да го задържи няколко часа. ”, сподели проф. Тодор Кантарджиев, шеф на Националния център по заразни и паразитни болесни. „ Всеки магазин може да си разреши по една UV лампа, която да употребяват за стерилизация на тези облекла в пробните “, сподели още той.

Маските са наложителни във всички вътрешни пространства на територията на мола. На местата, където се чака скупчване обаче ще има спомагателни ограничения. Ще има и стикери, които ще показват къде би трябвало да се изчаква.

Разделението на входовете е главната мярка в комерсиалните центрове. " Трябва да помогнем на хората да се ориентират добре в ситуацията и коя от вратите могат да употребяват. Освен обозначителните знаци, ще имаме разграничителни ленти, с цел да не се пресича човекопотокът. Представители на охранителната ни компания също ще оказват помощ на клиентите ”, сподели за Нова тв маркетинг мениджърът на един от комерсиалните центрове в София Силвия Чапарова.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР