Можете да научите много за намеренията и чувствата на някого

...
Можете да научите много за намеренията и чувствата на някого
Коментари Харесай

10 неща, които можем да разберем за събеседника ни от езика на тялото му

Можете да научите доста за желанията и възприятията на някого от езика на тялото му, в случай че знаете какво да наблюдавате и за кои издайнически знаци да следите. Изданието Business Insider е съставило лист с 10 съвета, които могат да са ви от изгода с цел да разберете по-добре това, което хората в действителност мислят сега.

Разбирането на езика на тялото, несъмнено не е точна просвета, тъй че “четенето ” на знаците и сигналите, които събеседникът ви изпраща, може да се окаже мъчно от време на време.

1. Повдигането на веждите постоянно е знак, че събеседникът ви изпитва прочут дискомфорт. Повдигането на вежди обаче може да е знак за паника, изненада или боязън. Така че, в случай че някой ви направи комплимент с повдигнати вежди, знайте че той може и да не е откровен.

2. Ако индивидът, с който разговаряте, намалява или покачва глас: Ако разговаряте с жена, внимавайте дали гласът ѝ не се покачва в края на изречението. Това може да значи, че търси одобрение. Ако е мъж – когато намалява тона си (започва да звучи по-басово) – това значи, че желае да се хареса на събеседника си. За да звучите авторитетно, използвайте естествен, всекидневен звук.

3. Зрителният контакт значи интерес, само че той може да бъде както в позитивен по този начин и в отрицателен смисъл.

4. Въпреки това, в случай че се взира прекомерно дълго в очите ви, това е знак, че индивидът насреща лъже. В опит да избегнат търсещия, изменчив взор, някои лъжци целеустремено държат погледа си върху вас прекомерно дълго и това може да ви сътвори известно стеснение.

5. Кръстосаните крайници нормално са знак за дистанцираност, опозиция и пренебрежение. Според логиката на психиката кръстосаните крайници са сигнал, че хората са умствено, прочувствено и физически затворени, което може да значи, че е по-малко евентуално да правят отстъпка при договаряния.

6. Ако събеседникът ви имитира вашият език на тялото, в множеството случаи значи, че диалогът върви добре. Когато двама души се схващат и усещат връзка между тях, техните пози и придвижвания на тялото са огледален облик един на различен.

7. Оглеждайте се за липса на бръчици към очите, с цел да разберете дали индивидът против вас имитира усмивка. Когато се усмихваме към очите ни се появяват бръчици. Ако усмивката е подправена кожата към очите остава гладка и опъната.

8. Ако той се смее дружно с вас, то най-вероятно се смее на вас.

9. Експанзивната и властническа поза демонстрира водачество.

10. Треперенето на крайници на събеседника ви постоянно е знак за разтърсено вътрешно положение или другояче казано – събеседникът ви е нерешителен и неустойчив.

Източник: diana.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР