Можем да имаме сериозни претенции за начина, по който се

...
Можем да имаме сериозни претенции за начина, по който се
Коментари Харесай

Пламен Киров: Нямаме закон, който да урежда различните видове извънредно положение

Можем да имаме съществени искания за метода, по който се основава законодателството в пандемична конюнктура от позиция на стандартите на законодателния развой. Това съобщи в предаването „ Преди всички “ по БНР някогашният парламентарен арбитър и учител Пламен Киров.
Дори студентите по право не схващат по какъв начин в един закон, основан да работи по време на изключително състояние при започване на пандемичната рецесия, са смесени изключителното състояние и изключителната епидемиологична конюнктура, уточни юристът.

„ При нас, както постоянно, каруцата е сложена пред коня. Ние нямаме закон, който да урежда другите типове изключителни положения “, посочи Киров. По думите му, при тази липса на нормативна основа Народното събрание може на някакво съображение да вкара изключително състояние.

Военното състояние е уредено в Закона за защитата и въоръжените сили, само че то е единствено тип изключително състояние, посочи Пламен Киров и напомни, че Народното събрание първо разгласи изключително състояние, а по-късно одобри закон за изключителното състояние.

Относно апела за повече адвокати в листите за идните парламентарни избори и качеството на законодателния развой в настоящия парламент Пламен Киров разяснява:

„ Безспорно това, което се показва, изключително в края на мандата на 44-тото Народно заседание, не може да бъде несъмнено като добра законодателна процедура. За страдание. “
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР