Може да са ви казали, че ако искате да отслабнете,

...
Може да са ви казали, че ако искате да отслабнете,
Коментари Харесай

Как червеното вино ни помага да отслабнем?

Може да са ви споделили, че в случай че желаете да отслабнете, би трябвало да се откажете от алкохола, да избягвате висококалорична храна и да отидете на фитнес. Е, последните препоръки може да работят за всички нас, само че отказването от алкохол, с цел да отслабнете, не всеки път е добра концепция, споделят специалистите. Според откриватели умерената консумация на алено вино оказва помощ за намаляване.

Защо аленото вино оказва помощ да отслабнем?

Според откриватели пиенето на две чаши алено вино може да ви помогне да отслабнете. Проучванията настояват, че полифенолът, наименуван " ресвератрол ", който участва в аленото вино, оказва помощ за намаляване. Полифенолът преобразува мазнинините и ни оказва помощ в битката със затлъстяването, като по този метод контролът на килограмите е доста по-лесен.

Друго изследване е направено върху 20 000 дами. То разкри, че дамите, които пият вино, имат 70% понижен риск от развиване на затлъстяване. Те също по този начин разкрили, че пиенето на вино в началото забавя наддаването на тегло при дамите.

Няколко други изгоди от пиенето на алено вино са:

Пиенето на алено вино е потребно за здравето ни, настояват здравните специалисти. Няколко изследвания демонстрират, че тази по този начин обичана на доста хора напитка в дребни до умерени количества може да помогне за понижаване на рисковете от някои типове сърдечни болести.

Червеното вино може също по този начин да помогне за понижаване на риска от инсулт и ранна гибел. Това е по този начин, тъй като пиенето на дребни количества алено вино оказва помощ за задържането на " положителния " HDL холестерол в кръвта.

 Червено вино

Освен това понижава риска от някои типове рак, в това число рак на дебелото черво, яйчниците и рак на простатата.

Друга добра вест, която здравните специалисти ни оповестяват е, че пиенето на 1-3 чаши вино дневно също е обвързвано с понижен риск от деменция и заболяването на Алцхаймер, проблеми които стават все по-разпространени и се развиват при все по-млади хора.

Смята се също, че умерената консумация на алено вино може да понижи риска от развиване на диабет вид 2, изключително при дамите.

Няма по какъв начин да пропуснем и обстоятелството, че е научно потвърдено, че хората, които употребяват вино в умерени количества постоянно, по-рядко страдат от депресии и обсесивни положения.

Разбира се, с цел да е резултатът още по-добър, залагайте на домашно вино.

Източник: gotvach.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР