Могат ли вегетарианците да устояват на физическите натоварвания като колегите

...
Могат ли вегетарианците да устояват на физическите натоварвания като колегите
Коментари Харесай

Девет суперзвезди на спорта, които не ядат месо

Могат ли вегетарианците да устояват на физическите натоварвания като сътрудниците им месоядци? Следващите спортисти вегетарианци са доказателството в поддръжка на това. Те стигнаха върховете в своите дисциплини без никаква помощ от месо.

Джо Намат

Легендарният куотърбек Джо Намат е евентуално най-известният вегетарианец футболист. Въведен в Зала на славата през 1985 година, той е и един от най-хубавите играчи за този интервал. Той демонстрира, че не се нуждае от месо, с цел да играе футбол.

Мартина Навратилова

Родена в Чехия, легендата Мартина Навратилова е един от най-великите тенисисти на 20-ти век. Тя завоюва 18 трофеи в Големия шлем. Вегетарианка през по-голямата част от кариерата си, тя понякога си разрешава рибни ястия.

 Мартина Навратилова

Тони ла Руса

Един от дребното, достигнали върха в две кариери – на мениждър и на бейзболист, Тони ла Руса е дълготраен вегитарианец. Това единствено идва да покаже, че вегетарианството може да бъде положително за мозъка, както и за тялото.

Робърт Париш

Един от най-великите баскетболисти в НБА в историята, Робърт Париш е въведен в Баскетболната зала на славата през 2003 година. Вегетарианец е съвсем през целия си живот.

Принс Филдър

Един от най-младите вегетариански първенци в нашия лист - Принс Филдър, е първият бейзмен за Детройт Тайгърс. От началото на 2008 година той минава на строга вегетарианска диета и не поглежда обратно.

Дейв Скот

Дейв Скот държи върха за множеството победи в Световното състезание Iron Man в миналото (заедно с неговия противник Марк Алън, който съумя да натрупа еднакъв брой победи). Конкурсът Iron Man, който се състои от 2.4 благи плуване, 112 благи с велосипед и 26-километров маратон проект, е един от най-напрегнатите физически подвизи в света. А Скот е спечелил шест от тях и всичко това, до момента в който е вегетарианец. Дори след своето пенсиониране на 40, той още веднъж се състезава и зае второ място. И през днешния ден той към момента взе участие.

 Карл Люис

Били Джийн Кинг

Втора велика тенисистка в листата - Били Джийн Кинг, която е дългогодишна вегетарианка, е вдъхновяваща мощ против сексизма. Наред със спечелването на 12 трофеи от Големия шлем, тя е известна с мач сред половете, в който тя побеждава някогашния първенец на Уимбълдън Боби Ригс.

Тони Гонзалес

Диетата на скоро пенсиониралата се звезда Тони Гонзалес не е безусловно строго вегетарианска. Факт е обаче, че през цялата си кариера той е на разнообразни пробни за него самия вегетариански режими.

Карл Люис

За да се приготви за Световното състезание през 1991 година, Карл Люис приема вегетарианската диета. Споделя, че тя най-добре подхожда на живота му. С това си мнение той повежда доста почитатели след себе си. Карл Люис печели общо 10 олимпийски медала през кариерата си, девет от тях златни.

Източник: gotvach.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР