Могат да се възползват фирми, затруднени от кризата с коронавирусаПредприятия

...
Могат да се възползват фирми, затруднени от кризата с коронавирусаПредприятия
Коментари Харесай

18 млн. евро в подкрепа на българския иновативен бизнес

Могат да се възползват компании, затруднени от рецесията с ковид

Предприятия с личен състав до 3000 души могат да се възползват от програмата InnovFin
(снимка: CC0 Public Domain)

Европейският капиталов фонд (ЕИФ) и Райфайзенбанк (България) подписаха гаранционно съглашение за спомагателни 18 млн. евро по програмата на Европейския съюз InnovFin. Гаранционната скица е част от политиката на Европейски Съюз за справяне с икономическата рецесия, породена от COVID-19.

От гаранционната линия могат да се възползват български новаторски и бързоразвиващи се предприятия с личен състав до 3000 души, които вследствие на коронакризата изпитват усложнения или вършат промени в процеси, артикули и услуги, с цел да се оправят с следствията от нея.

Максималната сума на кредитирането е до 7,5 млн. евро, а срокът – до 5 години за оборотни заеми и до 6 години за овърдрафт и револвиращи заеми. По стратегия InnovFin фирмите могат да се финансират при облекчени условия и по-добри ценови параметри, защото гаранцията от страна на ЕИФ е в размер на 80%.

„ Новото съглашение по стратегия InnovFin е продължение на отличното ни съдействие с ЕИФ в поддръжка на българския бизнес. Досега по разнообразни стратегии с фонда сме подкрепили български компании с над 400 млн. евро ”, сподели Добромир Добрев, заместител ръководител на УС на Райфайзенбанк (България) с сектор Корпоративно банкиране и финансови пазари.
още по тематиката
По неговите думи, съглашението идва в доста подобаващ миг за българските новаторски и разрастващи се компании, които могат да се възползват от още по-облекчени условия за превъзмогване на следствията от рецесията с ковид.
Източник: technews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР