Могъщ грузински бизнесмен с бизнес активи за над 300 милиона

...
Могъщ грузински бизнесмен с бизнес активи за над 300 милиона
Коментари Харесай

Арестуваха шеф на МОЛ „Парадайз”?

Могъщ грузински предприемач с бизнес активи за над 300 милиона евро, който е измежду притежателите на най-оборотния мол в България - комерсиалния център „ Парадайз” на столичния бул. „ Черни връх”, е измежду задържаните грузинци, возещи се из София с поръчков „ Ролс Ройс”, твърди " Лупа ".

Задържаният е прочут с прозвището Гиа. За него се знае и че е съучастник с бизнес дамата Гинка Върбакова, която предходната пролет направи опит да купи енергийния бизнес на ЧЕЗ в България, преди Комисията за защита на конкуренцията да спре договорката поради подозрително финансиране. Маститият грузинец е бил арестуван дружно с още двама свои сънародници в четвъртък сутринта и от този момент е в ареста.

За акцията на Министерство на вътрешните работи заяви премиера Бойко Борисов, който похвали ченгетата за извършената акция с думите: „ Такива съществени хора гониха, с толкоз оръжие... Не бях виждал в „ Ролс-Ройс” да се движат. Никой не чака от „ Ролс-Ройс” да го нападнат”. Засега от полицията и от прокуратурата не дават никаква публична информация за извършената акция, само че се чакат нови арести в идващите дни.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР