Днес над цялата страната времето ще е с валежи от

...
Днес над цялата страната времето ще е с валежи от
Коментари Харесай

Дъждовен петък с обещание за гръмотевици и градушки

Днес над цялата страната времето ще е с превалявания от дъжд, тук-там краткотрайно интензивни. Възможни са гръмотевици, има заплаха и от градушки.

В планинските региони преваляванията ще са обилни и ще са съпроводени от гръмотевици. На места в Югозападна България, Родопската област и западните региони на Горнотракийската равнина ще има условия и за градушки.

Вятърът ще бъде сдържан, краткотрайно мощен с променлива посока. След обяд ще се ориентира от запад и с него дневните температури ще се намалят.

Максималните температури ще са сред 13° и 18°. В София - към 13°.

По Черноморието ще бъде облачно и с превалявания от дъжд, тук-там обилни. Ще духа слаб до сдържан североизточен вятър, който по здрач ще се ориентира от северозапад. Максималните температури ще са 15°-17°. Температурата на морската вода е 14°-15°. Вълнението на морето ще е 1-2 бала.

В планините времето ще бъде динамично. Ще е облачно, прохладно и с превалявания от дъжд, над към 2000 метра - от сняг. В масивите от Западна България, Родопите, Средна гора и региона на Централен Балкан преваляванията ще са обилни, съпроводени с гръмотевици и краткотрайно увеличаване напразно. По върховете ще има условия за виелици. Максималната температура на височина 1200 метра ще е към 9°, на 2000 метра – към 4°.

И в събота ще се задържи облачно, с превалявания, които след обяд ще стартират да стопират, най-късно в южните региони от страната. Дневните температури едва ще се покачат и оптималните ще бъдат сред 15° и 20°. В неделя, на Великден, ще доминира слънчево време, а температурите ще стартират да се покачват.


Последвайте ни във и

Вече може да ни гледате и в
Намерете ни в
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР