Мое кредо през последните 5 трудни, но вдъхновяващи години е

...
Мое кредо през последните 5 трудни, но вдъхновяващи години е
Коментари Харесай

Радев: Мое кредо е да бъда с народа си!

Мое кредо през последните 5 сложни, само че вдъхновяващи години е да бъда с народа си, споделям го и през днешния ден - с вас. Това съобщи президентът Румен Радев на учредителното заседание на Инициативния комитет, който издига кандидатурата му дружно с тази на вицепрезидента Илияна Йотова за втори мандат. 188 души - общественици, политици, интелектуалци, кметове, първенци, студенти се събраха в зала № 6 на НДК, с цел да предлагат още веднъж Радев и Йотова.

Неуспехът на партиите на смяната да сформират действена демократична опция смятам единствено за етапен неуспех - обществото ни е зряло за смяната, сподели Радев.

" Изключително се веселя, че сме дружно довечера и ви благодаря за поддръжката. Въпреки че пет години я чувствам при срещите си с хората по всички кътчета на Родината. Признавам си силата и зарядът при сформирането на този Инициативен комитет надвиши надалеч упованията ми. Благодаря ви за топлите и мощни думи. Приемам вашата поддръжка като оценка за свършеното досега в първия ни мандат, като поддръжка за позициите, които заемаме и за посоката ", сподели още Румен Радев.

" На фона на безпрезедентния срив на доверие в политическата система и институцията, на общата рецесия на законността, президентството се утвърди като дирек на непоклатимост и държавност, тъй като и в най-тежките времена на тотална блокада, на непрекъснати офанзиви и операции, ние с госпожа Йотова не се отклонихме от задачата си да отстояваме държавността и ползите на българите, да бъдем коректив и последна преграда против беззаконието и лобизма, да фокусираме публичното внимание върху недъзитена политическата система, да сплотяваме към значими дела, да работим за модернизацията на България, да отстояваме българския народен интерес. Вярвам, че президентската институция символизира единството на нацията. Не като глух свидел на беззаконието, не като поръчител на комфорта на облагодателстването. Единството не е машинален общ брой на грабители со грабени, на лъжци с излъгани. Единението е осъзнато обединяване към демократични полезности. Около гражданската воля да се търсят и следват съдбовно значими публични цели ", сподели още Румен Радев.

" Считам, че последните 5 години трансформираха публичната атмосфера. Антимафиотският консенсус, който се роди на площадите, мина в урните. Няма естествен човек, който да одобри произвола, корупцията и беззаконието ", акцентира още президентът.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР