Модни тенденции съществуват не само в областта на дрехите и

...
Модни тенденции съществуват не само в областта на дрехите и
Коментари Харесай

Модните тенденции в храненето не винаги са полезни

Модни трендове съществуват освен в региона на облеклата и аксесоарите, а също по този начин и в гастрономията. През другите десетилетия те се трансформират, само че не постоянно са потребни за здравето.

През осемдесетте години един от най-хитовите деликатеси беше елементарният колбас. Но в него надалеч не всичко е месо, тъй че сами направете извод би трябвало ли да го хапвате. Бананите, които преди години се намираха единствено по Коледа, горещо се предлагат от всички лекари, а също по този начин и от психолозите, тъй като жълтите плодове преборват депресията и неприятното въодушевление, както и проблемите на храносмилателната система.

Консервираният зелен грах, който също беше хитов по това време, се предлага от лекарите на пациенти с атеросклероза, хипертония, нарушавания на сърдечната активност. Дори консервиран, зеленият грах резервира витамините А, В и С, а също по този начин солите на калий, фосфор и калций, както и незаменими аминокиселини.

През 90-те години изобилието от артикули раздели хората на две – едните станаха поклонници на здравословното хранене, другите започнаха да се тъпчат с всевъзможни вкусотии. Тогава открихме насладата, наречена йогурт, който съдържа потребна микрофлора, скъпа за стомаха и имунната система.

Прясно изцедените сокове от портокал, цитрусови и други плодове са доста потребни, стига да не се изпива повече от литър на ден. Иначе рискувате да разстроите стомаха си. При гастрит сокът може да провокира киселини.

 Семейно Хранене

По това време стана шлагер да се яде суши, което се счита за доста потребно от диетолозите в целия свят. Но тайната му е в това, че би трябвало да се яде единствено прясно приготвено. Иначе може да ви вкара в болница. През 90-те открихме усета на манго, киви, авокадо и физалис. Но съгласно лекарите родените на Балканите би трябвало да хапват плодове, които порастват на Балканския полуостров. Плодовете, узрели на родна земя, се усвояват по-лесно от организма.

След 2000-та година асортиментът на нашите магазини към този момент е сравним с този в някои от по-развитите страни, а модата на здравословните храни към този момент завладя доста мозъци и сърца. Тотален шлагер са продуктите, обогатени с бифидобактерии и витамини.

Лекарите обаче предизвестяват, че прекомерната им приложимост е също толкоз нездравословна, колкото и неналичието им. През последните години стана съвременно да се пие зелен чай, и той се предлага поради подмладяващия му резултат и обстоятелството, че е богат на антиоксиданти.

Енергийните питиета, които също са доста съвременни, при честа приложимост изтощават нервната система, водят до повишение на кръвното налягане.

Източник: gotvach.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР