Модни тенденции има не само в облеклото и аксесоарите, но

...
Модни тенденции има не само в облеклото и аксесоарите, но
Коментари Харесай

Модерни напитки, които са много полезни за стомаха

Модни трендове има освен в облеклото и аксесоарите, само че и при храните. Забелязвате ли по какъв начин последните години в кухнята ни навлязоха някои екзотични артикули като тофу, растителни млека, сайтан.

Има и съвременни питиета, които са доста потребни за стомаха.

Кефир

Това е ферментирало мляко, което е с хранителни субстанции и е изпълнено с протеини, пробиотици, витамин В, калий и калций. Благодарение на богатия си състав кефирът работи като еликсир за стомаха и защищава от проблеми като отичане, газове, гадене, неприятен мирис. Освен това покачва либидото. Може да се приема чист или да се подслажда с мед и плодове. Подходящ е за шейкове и потребни смутита. Чудесна разхлаждаща напитка през лятото.

Комбуча

 Комбуча

Това е самобитен коктейл от ферментирал чай и захар. Много потребна напитка за стомаха. Обикновено се употребява като здравословна напитка след подготовка или като здравословна опция на леден чай. Това пиво поддържа здрави червата и е по-малко калорично. То съдържа по-малко захар от елементарните газирани питиета и оказва огромно въздействие върху цялостната имунна система

Ласи

Ласи е разхлаждаща напитка от индийската кухня. Може да се съпостави с айрян. Приготвя се от кисело мляко и се разрежда с вода. Вкусът е сладостен и обогатен с плодове, измежду които праскови, банани, манго, и други. Друго особено за тази съвременна напитка е, че в нея участват подправки като куркума и резене – античен лек за нервиран корем.

 Ласи

През последните години се слага мощен акцент върху здравословното хранене. Това дава опция на храни като кимчи и мисо да станат още по-популярни.

Рецептите за тях съществуват от епохи, само че с помощта на фокуса върху здравословния метод на живот, през днешния ден още веднъж се преоткрити. Това са ферментирали храни, които са с потвърдени изгоди за микробиома. Те са цялостни с микроорганизми, които са потребни за червата. С тяхна помощ ще се радваме на постоянен корем, чувство за задоволеност и успокоение.

Ако търсите потребни питиета и леки храни за стомаха, разгледайте още пюрета и хрумвания за кремсупи.

Източник: gotvach.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР