Модерно високотехнологично Отделение за лъчелечение и радиохирургия отвори врати в

...
Модерно високотехнологично Отделение за лъчелечение и радиохирургия отвори врати в
Коментари Харесай

Пловдивчани с ново ултрамодерно отделение по лъчетерапия

Модерно високотехнологично Отделение за лъчелечение и радиохирургия отвори порти в медицински комплекс „ Пълмед “, който след броени месеци ще означи своята 15-годишнина. То се намира в новоизградената постройка „ Е “ на лечебното заведение и е оборудвано с последно потомство инсталация от най-голям клас на водещи производители на здравна техника.
В отделението действат най-новите модели медицински линейни ускорители на компания VARIAN – True beam™ STx с модул HyperArc™ и Halcyon™. Марката се е наложила като модернист в региона на радиационната онкология за последните повече от шест декади. 
Структурата разполага и със модерни системи за следене на лъчетерапевтичния развой в действително време – IDENTIFY™, която обезпечава оптимално точно осъществяване и надзор на лекуването посредством изкуствен интелект. Отделението разполага и със профилиран планиращ скенер на Siemens Healthineers за правене на самостоятелен лъчетерапевтичен проект.
 лъчетерапия пълмед пловдив
С откриването на Отделението по лъчелечение и радиохирургия УМБАЛ „ Пълмед ” към този момент може да предложи всички типове сложни грижи и лекуване, които биха могли да бъдат нужни на пациентите с онкологични болести, съобщи доктор Илия Габровски, началник на екипа на Отделение по лъчелечение и радиохирургия.
 Д-р Илия Габровски Пловдив
„ Нашите цели и желания са да можем да предложим на пациентите си освен достъп до най-съвременно и високотехнологично лъчелечение. За всеки пациент се изготвя акуратен самостоятелен лечебен проект. За нас е значимо пациентите да получат нужната терапия по допустимо най-удобния за тях метод и без ненужно закъснение “, разяснява той.
Сред онкологичните болести, които могат да бъдат лекувани в отделението, са мозъчни тумори, карциноми на глава и шия, бял дроб, хранопровод, трахея, тимусна жлеза, млечна жлеза, маточна шийка, ендометриум, простата, ректум, анус и пикочен мехур. Отделението дава също опция за терапия на всички типове метастази в цялото тяло. Желаещите пациенти могат да осъществят самостоятелна консултация в Отделението по лъчелечение и радиохирургия, на която да обсъдят своя случай с лекар-специалист, и да получат информация за най-подходящото за тях лекуване.  За задачата е нужно да запишат час на телефон 0896 666 157, регистратурата на отделението.
 лъчетерапия опазване на здравето
До няколко седмици в „ Пълмед “ ще бъде разкрито и Отделение по ядрена медицина, което ще разполага с последно потомство ПЕТ скенер, също на софтуерния колос Siemens Healthineers, за свръхпрецизно сканиране на цялото тяло. Изследването може да се ползва с изключение на при онкологично заболели, а също при разнообразни неврологични и кардиологични болести. С тази софтуерна екипировка лечебното заведение е в положение да обезпечи на своите пациенти достъп до най-съвременната и ефикасна сложна здравна грижа на международно равнище.
Източник: 7dnibulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР