Модернизацията на пехотата в Българската армия се бави. От инвестиционен

...
Модернизацията на пехотата в Българската армия се бави. От инвестиционен
Коментари Харесай

Каракачанов разярен. Нещо важно не се случва в армията

Модернизацията на пехотата в Българската войска се бави. От капиталов план номер едно за въоръжените сили допреди година, през днешния ден той към момента събира прахуляк на нечие бюро в Министерския съвет. Това се споделя в позиция на някогашния министър на защитата Красимир Каракачанов, качена на страницата му във Facebook.

Повод за реакцията е декларираната подготвеност от служебния министър на защитата Димитър Стоянов за възобновяване на летателната валидност на бойната авиация и задвижване на плана за бойните машини на пехотата.

В своето изказване в обществената мрежа Каракачанов показва цялостното доверие в компетентността на Стоянов във връзка с авиацията, само че обръща съществено внимание на забавената инвестиция в бойни машини за пехотата.

Тук желая да припомня, че отчетът за „ Придобиване на съществена бойна техника за създаване на батальонни бойни групи от състава на механизираната бригада “ е импортиран за разглеждане в Министерски съвет при започване на месец май 2021 година от мен. Министър-председателите на три следващи държавни управления не внасят за разглеждане на съвещание на Министерски съвет този отчет. Забавянето е повече от 1 година и три месеца!, обръща внимание почетният ръководител на Вътрешна македонска революционна организация.

Той напомня и елементи като този, че машините трябваше да бъдат направени в България, с цел да се поддържа военната индустрия и парите да остават в нашата стопанска система.

По моя информация по време на ръководството на последния министър на защитата се е подготвяло решение цялото въоръжение по плановете да се купува от една избрана страна, което значи няколко пъти по-високи цени и доста по-големи суми за поддръжка. Това значи, че парите на българите ще работят за непозната стопанска система, а не за българската, споделя още някогашният министър на защитата и приканва:

(...)Прокуратурата на Република България да проверява дали длъжностни лица са показали незаконно безучастие и дали вследствие на това безучастие са настъпили вреди за своевременното придобиване на отбранителни качества, съответни на възходящите закани в района за сигурността на страната и дали в това безучастие се съдържат данни за осъществено закононарушение.

 
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР