Модернизацията на българската армия е належаща. Министерството на отбраната обяви

...
Модернизацията на българската армия е належаща. Министерството на отбраната обяви
Коментари Харесай

Модернизацията на българската армия привлича световни производители

Модернизацията на българската войска е належаща. Министерството на защитата разгласи търгове за доставка на въоръжение за другите родове войски. А това пък притегли като претенденти и някои от най-големите международни производители на оръжие.

Държавната компания Israel Aerospace Industries (IAI), световен водач в отбранителната и авиокосмическата промишленост, предлага на България ново потомство от високо оценения и одобрен в практиката на редица страни многофункционален радар (MMR) ELM-2084, който се създава от дъщерното й поделение ELTA Systems. Това оповестиха от компанията на брифинг за медиите в София. Предложението е по отношение на присъединяване на най-голямата израелска отбранителна компания в търга за радари за българската армия.

Изпитаният в действителни бойни дейности MMR обезпечава въздушното наблюдаване и системата за противовъздушна защита (ПВО) на голям брой страни по света. Радарът е част от известните в целия свят системи за Противовъздушна отбрана на Израел - “Железен купол” (Iron Dome) и “Прашката на Давид” (David’s Sling). Той е интегриран и в наземната система за Противовъздушна отбрана на IAI - "Barak 8 / MX ".

Офертата на IAI включва трансфер на технологии и ноу-хау от Израел към България, както и индустриално съдействие, което ще донесе изгоди на българската промишленост. Като част от предлагането на IAI, съставените елементи на радарите ще бъдат създавани в България, в партньорство с локални български компании и под управлението и наблюдението на IAI.

Радарите, които IAI предлага на България, ще бъдат показани на щанда на най-голямата израелска отбранителна компания на започващото на следващия ден (30 септември) в Пловдив 14-то издание на профилираното ревю за отбранителна техника - "ХЕМУС ".
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР