Модернизация на българската армия и създаване на фонд за тази

...
Модернизация на българската армия и създаване на фонд за тази
Коментари Харесай

Преговорите: Модернизация на българската армия и разполагане на сили на НАТО на наша територия

Модернизация на българската войска и основаване на фонд за тази цел бе едно от предложенията на политическите партии, участващи в съдружните договаряния по тематиката " Национална сигурност " с " Продължаваме промяната ", съобщи БНР. От Демократична България оферират и разполагането на многонационални сили на наша територия.

От Българска социалистическа партия желаеха рационализация на армията, превъоръжаване и софтуерно осъвременяване на въоръжените ни сили.

Атанас Зафиров от Българска социалистическа партия: " Модернизация на въоръжените сили в необятния смисъл на думата - превъоръжаване ".

Социалистическата партия желае и основаване на Национална армия у нас.

Теодора Илчовска от " ИТН " се причисли към концепцията за модернизацията на армията. От партията желаеха още и присъединяване на страната ни в взаимни формирования с други страни членки на НАТО.

" Придобиване на отпаднала от съдружниците, взаимно потребление на бази, въоръжения, взаимни формирования ", уточни Илчовска. Два % от брутния вътрешен артикул да бъдат за защита, оферират още от " ИТН ".

От " Демократична България " оферират разполагането на многонационални сили на НАТО у нас.

Георги Цветков от Демократична България:

" Трябва да стане в действителност в рамките още на 2022 година, като главната концепция е в действителност лимитираният ни народен запас да може да го компенсираме с разполагане на спомагателни съюзни системи на наша територия. Тук приказваме за такива, които са както Сухопътни войски, по този начин сили за специфични интервенции, детайли от противовъздушна противоракетна защита, военновъздушни сили ".

" Продължаваме промяната " считат, че проектите и стратегиите за въоръжените сили у нас са нереалистични.

Тодор Тагарев от Политическа партия: " Те действително не могат да насочват и да водят развиването на Българската войска и на отбранителните качества ".

Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР