Модерни самолети, удобни седалки и изключително приятни стюардеси. Това са

...
Модерни самолети, удобни седалки и изключително приятни стюардеси. Това са
Коментари Харесай

Всичко може да се обърка на борда: Най-кошмарните авиокомпании в света

Модерни самолети, комфортни седалки и извънредно приятни стюардеси.

Това са факторите, регистрирани в доста ранглисти при определянето на най-хубавите самолетни компании в света.

Но съгласно компанията за отбрана на правата на пасажерите AirHelp, те пропущат един значим детайл - по какъв начин самолетните компании се отнасят към клиентите при пораждане на проблеми.

" Вярваме, че една самолетна компания би трябвало да бъде оценена освен по метода, по който се отнася към пасажерите си по време на нормалната си активност, само че и по вниманието, което демонстрира към клиентите, когато нещата се объркат ", се показва в отчета.

За да сформира годишната си оценка " AirHelp Score ", организацията прави оценка 83 самолетни компании въз основа на точността, мненията на клиентите и до каква степен ефикасно преглеждат исковете за обезщетение на клиентите, написа CNBC. Всеки от факторите е оценен поравно, изяснява Томаш Павлишин, основен изпълнителен шеф на AirHelp.

Въз основа на данните от 1 януари до 30 септември 2023 година, ето кои са десетте самолетни компании с най-ниска оценка в листата на AirHelp:

1. Tunisair - 4,12

2. British Airways - 5,03

3. Frontier Airlines и Pegasus Airlines - 5,18 (равен брой точки)

5. Чешки авиолинии - 5,20

6. Air Canada - 5,68

7. Spirit - 5,69

8. TAROM и Azores Airlines - 5,71 (равен брой точки)

10. Air Austral - 5,77

С най-лоши резултати във връзка с разрешаването на искове са:

British Airways - 1

Gulf Air - 1,4

Чешките авиолинии, Aircalin и Виетнамските авиолинии - 1,7 (равен брой)

В отговор на молбата на CNBC за коментар British Airways съобщи:

" Работим интензивно, с цел да подобрим времето за реакция... Наехме в допълнение 1500 нови сътрудници, които да ни оказват помощ и въведохме нова автоматизирана технология за по-бързо разрешаване на по-лесни искове, като по-голямата част от случаите се позволяват в границите на седем седмици ".

Авиокомпанията добави, че повече от половината от нерешените случаи са свързани с претенции за компенсации от Европейски Съюз, които лишават време заради инспекциите, които би трябвало да бъдат осъществени.

Любопитен факт е, че Singapore Airlines, която е отпред на множеството позитивни ранглисти за огромни самолетни компании, е на 26-о място в листата, като резултатът от обработката на претенциите е 5,4. Друга високо ценена самолетна компания, Emirates, се класира на 24-то място в листата по същата причина.

Обработката на искове е от решаващо значение

AirHelp съобщи пред CNBC, че употребява свои лични данни, с цел да следи какъв брой добре самолетните компании обработват исковете на клиентите за обезщетение.

" Примери, при които пасажерът може да предяви иск, са полети на европейска самолетна компания, при които пасажерът е дошъл със забавяне от над три часа в местоназначението си, или полет, който е бил анулиран от самолетната компания по-малко от две седмици преди излитането. ", изясняват от компанията.

Обработката на рекламации е от решаващо значение, защото оказва директно въздействие върху удовлетвореността на пасажерите и цялостната оперативна успеваемост на самолетната компания.

Бързото разрешаване на искове по проблеми като изгубен багаж, отменяне на полет или други неудобства е от решаващо значение за поддържане на позитивна известност и преданост на клиентите, допълват специалистите.

 
Източник: profit.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР