Модерната 170-местна аула на УМБАЛ Св. Екатерина“ вече носи името

...
Модерната 170-местна аула на УМБАЛ Св. Екатерина“ вече носи името
Коментари Харесай

Посмъртно проф. Чирков получи голямо признание

 Модерната 170-местна зала на УМБАЛ " Св. Екатерина “ към този момент носи името на проф. доктор Александър Чирков. Залата е мястото, в което се събира на научни симпозиуми цветът на кардиохирургията у нас и се организират интернационалните конгреси, образоват се млади експерти.

Ръководството на университетската болница взе решение аулата в постройката да носи името на умрелия в края на 2020 година незабравим български доктор, заяви лечебното заведение.

Проф. Чирков бе надрастнал времето си и с помощта на него се разви модерната сърдечна хирургия у нас, стимулира решението шефът на болничното заведение проф. доктор Генчо Начев. Той описа, че проф. Чирков изключително е държал на следдипломната подготовка и е съдействал за изпращането на млади лекари на специализация в чужбина във водещи кардиологични и кардиохирургични центрове.

През 1984 година тогавашното държавно управление разпорежда на проф. Чирков да постави началото на модерната кардиохирургия у нас. През 1984-1985 година базата на болничното заведение се модернизира и се оборудва с най-съвременна инсталация. За малко време се вкарва нов жанр на работа по европейски модел и се реализират обилни триумфи. 

Предлагат улица в София да носи името на проф. Чирков

Кардиохирургът печели международна известност и благодарност за професионализма си в областта на кардиохирургията, сърдечносъдовите болести и трансплантации и трансформира " Св. Екатерина “ в една от най-модерните лечебни заведения у нас и на Балканите.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР