Модерен Ноев ковчег строи американецът Крис Робинсън. Той живее в

...
Модерен Ноев ковчег строи американецът Крис Робинсън. Той живее в
Коментари Харесай

Американец строи съвременен Ноев ковчег

Модерен Ноев ковчег строи американецът Крис Робинсън. Той живее в Калифорния и стартира да обмисля по какъв метод може да избави своето семейство при появяването на големи талази, каквито бяха вълните, провокирали цунами в Япония през 2011 година.

По специалност Крис е дизайнер и съумява да изобрети лодка, която може да защищити от големите талази, нарекъл я е цунами топка (на британски tsunamiball). Изобретателят споделя какъв брой мощно се е тормозил след големите талази в Япония и е почнал да мисли по какъв начин човек може да преживее сходно злополучие.

Крис е разискал своята концепция за лодката със своите близки и другари, още преди да стартира да прави чертежи на оборудването. Той споделя, че началото на плана са точно тези диалози с близки хора, които последователно са го насочили към цумани топката.

По времето на всички тези разисквания на Крис и околните му хора им идвали на разум доста разнообразни хрумвания – от къща в балон от хелий до самостоятелни раници, с които може да се лети.

Накрая пристигнала и концепцията, която той е съумял да реализира – плаваща топка, като избавителен кораб. Крис споделя, че в действителност създателят на тази концепция не е той, а неговата брачна половинка. Дизайнерът стартира да се занимава с това откритие, въпреки да не е уверен, че сходно нещо е в неговата компетентност.

 Цунами

Постепенно концепцията се променя – след голям брой чертежи и търсене на информация в интернет, се ражда нова концепция. Става дума за изграждане на кораб, в който напълно умерено може да се преживее цунами, споделя Крис.

Той признава още, че преди този момент не е строил лодка и в действителност тази концепция е била доста повече фикция, в сравнение с някакъв съответен проект, който да може да извърши на процедура. С времето, което минавало, и информацията, която Крис намирал, от ден на ден се уверявал, че в действителност може да построи сходно оборудване.

Той стартира да строи своята концепция при започване на 2012 година. Надеждите на изобретателя са, че до края на тази година ще успее да приключи своята цунами топка и да я показа.

Източник: sanovnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР