Модата на тайните партита без маски в условията на пандемия

...
Модата на тайните партита без маски в условията на пандемия
Коментари Харесай

Тайни партита без маски се организират в София

Модата на тайните празненства без маски в изискванията на пандемия навлезе в София. По неофицална информация, в столицата се провеждат най-малко на няколко места сходни събирания след въвеждането на частични локдаун в България. Те се провеждат най-много в зали чартърен, надалеч от центъра - в крайни квартали, в това число и в тези, които се намират в полите на Витоша. Организаторите се пробват да пазят тези празненства в загадка, като уговарянето става в затворени групи в обществените мрежи, употребяват се и пароли за достъп до мястото.

За едно сходно събиране, което обаче бе разкрито от полицията, разказа bTV. То е проведено на пъпа на София, в клуб за латинотанци край НДК. След сигнал униформените влизат във въпросното заведение в събота вечер и заварват там 42-ма човека без маски. Имало е защита и вход - 10 лева Паролата пък е била името на притежателя на бара.

" Много от тях танцуваха, в сепаретата към дансинга се употребяваше алкохол. Барманката, която бе открита, няма трудов контракт. Следващо нарушаване - че касовите апарати въобще не са включени. Ще сезираме способените органи ", Румен Костадинов от Четвърто РПУ-София.

Полицията е връчила призовки и е съставила актове на всички участници в тайното празненство. Санкциите са от 300 до 1000 лева Предвидената санкция за притежателя на заведението е межзу 500 и 2000 лева Това обаче не е първо нарушаване за него. На 21 ноември служители на реда откриват също там над 200 души, които са заключени. Това е било освен нарушаване на противоепидемичните, само че и на противопожарните ограничения.

Заради тези фрапантни нарушавания ще бъде сезирана прокуратурата.

 

 

 
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР