Мнозинството в украинската Върховна рада гласува за отстраняване на главния

...
Мнозинството в украинската Върховна рада гласува за отстраняване на главния
Коментари Харесай

Президентската партия в Украйна отстрани главния прокурор Рябошапка

Мнозинството в украинската Върховна рада гласоподава за премахване на основния прокурор Руслан Рябошапка, съобщи организация " Укринформ ".

Инициатор на уволнението му стана президентската партия " Слуга на народа ". Председателят на парламентарната група на партията Давид Арахамия съобщи, че една от главните аргументи за оставката на Рябошапка е неналичието на прогрес в следствието против експрезидента Петро Порошенко, който съгласно новите ръководещи е злоупотребил с властта си.

Самият Рябошапка по-рано разяснява, че корумпирани политици желаят отстраняването му. По думите му, вотът на съмнение против него се гради на неистини и операции.

" Тръгвам си. Но си потеглям, с цел да се върна. " - съобщи той пред депутатите преди да напусне съвещанието на Народното събрание.

Рябошапка заемаше поста от август предходната година. Претендент за неговата служба е Сергей Йонушас - прочут на президента Володимир Зеленски от шоуто " Квартал-95 ".

Припомняме, на 4 март Народното събрание гласоподава оставката на министър-председателя технократ Олексей Гончарук и избра вицепремиера Денис Шмигал за министър председател на Украйна по предложение на Зеленски. През 2014 година Шмигал става вицепрезиденто на компанията " Львовхолод " на олигарха Ринат Ахметов. /news.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР