Мнозинството в парламента отново отхвърли искането премиерът Бойко Борисов да

...
Мнозинството в парламента отново отхвърли искането премиерът Бойко Борисов да
Коментари Харесай

Борисов отново няма да бъде изслушан в парламента. Депутатите се скараха

Мнозинството в Народното събрание още веднъж отхвърли настояването министър председателят Бойко Борисов да бъде изслушан в пленарна зала. То още веднъж бе отправено от опозицията, като този път мотив бяха имунизациите против COVID-19, с които да се стартира имунизация у нас при започване на идната година. Отхвърлянето на настояването обаче сътвори напрежение в Народно събрание и още веднъж скара народните представители.
“Повече от година министър председателят не е идвал в Народното събрание... Живеем в парламентарна република, която е най-висшия орган в страната. За никого не е вест, че Борисов обичайно погазва правилата на парламентарната република и държавността. Но през днешния ден е по-особен ден... Днес, изплашен от обстановката, отхвърля да поеме отговорността за рецесията, желае от нас, депутатите, да подпишем празен чек и да ни употребява за индулгенция за пазаруването на ваксини и имунизирането против COVID-19. Ние желаеме да гласуваме осведомено и аргументирано, и с грижа за хората”, уточни водачът н Българска социалистическа партия Корнелия Нинова.

Тя аргументира настояването с това, че министър председателят е единственият във властта, който знае последователността на обсъжданите решения и по какъв начин са вземани те на равнище Европейска комисия.

“Мога да ви изтъквам доста заявки, направени от от джипа за диалози с всички водачи в Европейски Съюз по тематиката ваксини... Той е единственият, който може да даде информация по какъв начин завършиха договарянията, за какви ваксини се договориха, на какви цени, наложителни, незадължителни, платени... тези въпроси не ги слагаме ние, а българското общество. Затова искахме да пристигна министър председателят, а не някой различен. А през днешния ден стои огромен държавнически въпрос. Вие добре знаете, че обществото е разграничено по тематиката за Коронавирус и ваксинитe. Единственият метод да дадем сигурност и успокоение на жителите е да ги осведомяваме транспарантно и отговорно, а не да натискате едни копчета, без да знаете защо гласувате... Г-н Борисов, не се крийте зад Народното събрание, погазвайки парламентарната република, а елате тук и кажете на българския народ какво вършиме. Когато цялото общество е разграничено, ние би трябвало да дадем на българите сигурност, бистрота и осведоменост... Постъпката на Борисов ще се отрази изцяло на българите дали ще се имунизират или не. Ще се задълбочи недоверието”, съобщи още Нинова от трибуната.

В отговор шефът на депутатите на ръководещата партия доктор Даниела Дариткова уточни, че се вършат внушения, които могат да провокират разделяне в народа.

“Призовавам българските жители да са виновни към обстановката... Само в случай че сме единни и не чакаме политически дял, единствено тогава можем да покажем един парламент, заслужен за българските жители. Г-жо Нинова, не мога да позволи, че вашите депутати не са ви дали цялата информация, която беше показана в парламентарната здравна комисия... Има точка от дневния ред, здравният министър ще бъде тук и ще можете да зададете всичките си въпроси... А вашата обсебеност да видите министър-председателя тук, може да бъде обект на дълго психическо изследване”, добави още доктор Дариткова.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР