Мнозинството от акционерите на Royal Dutch Shell подкрепиха стратегията на

...
Коментари Харесай

Акционерите на Shell увеличават натиска за още действия, свързани с климата

Мнозинството от акционерите на Royal Dutch Shell поддържаха тактиката на компанията за енергиен преход. Но засилена поддръжка за подадения от активистка група втори набор от цели, свързани с климата, демонстрира възходящия напън върху компанията за справяне с измененията на климата.

Необвързваща резолюция, показана от Shell, с помощта на огромна група вложители, които гласоподаваха по наскоро оповестената тактика за климата на компанията, завоюва поддръжката на 88.74% от акционерите на годишното си общо заседание, което се организира онлайн във вторник.
Мерките
Планът, разгласен през февруари, има за цел да понижи въглеродните излъчвания до нула до 2050 година Компанията мисли да извърши задачата си посредством постепенно понижаване на добива на петрол и газ, разгръщане на бизнеса с възобновими източници и ниски въглеродни излъчвания и компенсиране на излъчванията посредством технологии за хващане на въглерод и ограничения като залесяване.

Главният изпълнителен шеф на Shell Бен ван Бърдън съобщи по време на срещата, че тактиката, която ще се актуализира на всеки три години, е " изчерпателна... строга и... амбициозна ".

Гласуването се прави в деня, в който Международната енергийна организация (IEA) съобщи, че вложителите би трябвало да спрат финансирането на нови планове за доставка на петрол, газ и въглища, в случай че светът желае да доближи нулеви въглеродни излъчвания до 2050 година

Shell възнамерява да усили вложенията в нисковъглеродния си бизнес през идващите години, само че най-малко 75% от разноските на компанията ще продължат да бъдат насочвани към петрол и природен газ.
Източник: capital.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР