Мнозинството депутати отхвърлиха втория вот на недоверие към кабинета Борисов

...
Мнозинството депутати отхвърлиха втория вот на недоверие към кабинета Борисов
Коментари Харесай

Антон Кутев, БСП: Не е правилна оценката, че вотът на недоверие е бил неуспешен

Мнозинството депутати отхвърлиха втория избор на съмнение към кабинета " Борисов 3 ", импортиран от левицата. 131 депутати от ГЕРБ, Обединените патриоти, ВОЛЯ и един самостоятелен народен представител поддържаха държавното управление. Втори опит за последните 6 месеца. Този избор на съмнение влезе в парламентарната история като първият без същински диспути и следващият с предупреден край. Той бе пожелан от Българска социалистическа партия за политиката на кабинета в бранш " Сигурност ". Сред претекстовете на вота бяха неуспех при обезпечаване на националната сигурност, неуспех в работата на Министерство на вътрешните работи, неразкрити убийства, растяща битова престъпност. Гост в студиото на " Денят стартира с Георги Любенов " беше Антон Кутев от Българска социалистическа партия.

Според Кутев не е вярна оценката, че вотът на съмнение е бил несполучлив. Той изясни, че това е политически, а не математически инструмент. Целта е била да се обърне внимание на избрани политики и избрани недостатъци и един избор на съмнение е сполучлив, в случай че хората са го чули.
Антон Кутев: За страдание, аз чувствам неустойчивостта, несигурността и дори страха в хората. Всички тия убийства - те бяха десетки през последно време. Да не приказваме, че тези убийства са крайния резултат. Преди това има един куп други проблеми. Единият от тях примерно е по какъв начин всички тези хора имат нелегално оръжие. Това са престъпно проявени хора.
Шефът на ПГ на ГЕРБ Цветан Цветанов споделя, че Българска социалистическа партия през злощастната 2013 година са разрушили оперативната система на Министерство на вътрешните работи. Кутев счита, че ръководещите за следващ път се извиняват с другите.
Антон Кутев: 2009 пристигнаха на власт. Цветанов от 2009 беше вътрешен министър. В момента сме 2018 година Девет години минаха с един къс интервал от една година и тъкмо тая една година му е отговорна. Това е толкоз жалко и безобразно пояснение на цялото това нещо.
Това, че ВОЛЯ не са подкрепили вотът на съмнение Кутев изясни с това, че съгласно него Марешки е подвластен.
Антон Кутев: Той е подвластен, той има шест каузи. Този човек е подвластен и той се държи като подвластен, и го демонстрира непрекъснато. Да не приказваме за ужасното недоумение какво прави в Парламента, тъй като в случай че си мисли, че е отишъл, с цел да попълня дупки, това е профанизиране на политиката до степен " Марешки ".
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР