Мнозинството американци подкрепят продължаването на помощта за Украйна в това,

...
Мнозинството американци подкрепят продължаването на помощта за Украйна в това,
Коментари Харесай

Републиканците са все по-малко склонни да финансират дълга война в Украйна

Мнозинството американци поддържат продължаването на помощта за Украйна в това, което евентуално ще бъде продължителна война с Русия, само че поддръжката се трансформира в партиен въпрос, защото опозицията в Републиканската партия против подпомагането на страната пораства, демонстрира ново изследване на The Wall Street Journal, съобщи Агенция " Фокус ".

Военната и финансова помощ за Украйна се обрисува като една от многото политически противоречиви точки дни преди междинните избори, в които контролът върху Конгреса е заложен на карта, отбелязва изданието. Продължаващият поток от помощ става все по-голям проблем измежду някои републиканци в Камарата на представителите, които споделят, че е мъчно да оправдаят задграничните разноски на фона на вътрешните проблеми, в това число високата инфлация и икономическа неустановеност.

Около 30% от респондентите считат, че администрацията прави прекалено много, с цел да помогне на Украйна, по отношение на 6% в анкета на Journal през март. Промяната беше провокирана от огромна смяна измежду гласоподавателите на Републиканската партия: 48% от републиканците в този момент споделят, че Съединени американски щати вършат прекалено много, по отношение на 6% в предходното изследване.

Делът от гласоподавателите на Републиканската партия, които споделят, че Съединени американски щати не вършат задоволително, с цел да оказват помощ на Украйна, падна до 17%, внезапен спад от 61% през март.

В обособен въпрос, който не беше заложен в предходни изследвания на Journal, 57% от респондентите означават, че поддържат изпращането на спомагателна финансова помощ на Украйна в поддръжка на нейните военни старания, до момента в който 37% споделят, че са срещу. Сред интервюираните 81% от демократите декларират, че поддържат спомагателна финансова помощ за Украйна, до момента в който единствено 35% от републиканците и 45% от самостоятелните споделят същото.

" Украйна би трябвало да води личната си борба и ние трябваше да стоим настрани “, споделя Кели Карпентър, 54-годишен републикански експерт по отговорностите от Галена, Мисури. " Имаме толкоз доста неща тук – границата, престъпността, инфлацията е невероятна - би трябвало да се грижим за нашите хора в нашата страна “.

Ерик Рамос, демократ от Остин, Тексас, сподели, че макар че поддържа продължаването на помощта за Украйна, проблемите, които директно засягат родината, би трябвало да имат приоритет.

" Трябва да има баланс сред потреблението на пари за това, от което се нуждаем за себе си, за разлика от това, от което се нуждаят другите хора “, изяснява Рамос, 33-годишен преподавател в приблизително учебно заведение. " Трябва да се погрижиш за себе си, преди да можеш да се грижиш за другите хора. “

Администрацията на Байдън даде съвсем 18 милиарда $ помощ за сигурността на Украйна, откогато Русия стартира нашествието си през февруари. Осигурените от Съединени американски щати оръжия, най-много ракетните установки с огромен обхват на деяние HIMARS, помогнаха на Украйна да си върне територия на изток и юг.

Говорейки в Берлин неотдавна, Денис Шмигал, украинският министър председател, сподели, че войната е унищожила минимум 35% от стопанската система на страната. Той прикани Запада да даде неотложен пакет за икономическа помощ от 17 милиарда $. Той също изиска 1,5 милиарда $ икономическа помощ на месец от Съединени американски щати през идната година.

Подкрепата в Конгреса за даване на помощ за Украйна стартира да се разпада, защото доста републиканци в Камарата на представителите се питат дали парите биха били по-добре изразходвани за битка с Китай и за справяне с икономическите проблеми, пред които са изправени Съединени американски щати, споделиха законодатели и чиновници на Конгреса от двете партии.

Републиканците са мощен любимец да поемат контрола върху Камарата на представителите на междинните избори идната седмица. Лидерът на малцинството в Камарата на представителите Кевин Маккарти, който евентуално ще бъде представител, в случай че Републиканската партия завоюва болшинството, сподели предишния месец, че Конгресът няма да " напише празен чек на Украйна “ под управлението на Републиканската партия. По-късно той разясни, че някои от неговата група желаят по-голяма отчетност за средствата, изпратени на държавното управление в Киев.

Законодателите обмислят проектите за приемане на пакет от многомилиардни долари за помощ за Украйна преди края на годината, споделиха сътрудници на Конгреса, отразявайки страховете измежду демократите и някои републиканци, че нов и евентуално следен от Републиканската партия Конгрес ще е по-малко податлив за такава помощ.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР