Мнозина смятат, че наблюденията на НЛО са по-съвременно явление. Но

...
Мнозина смятат, че наблюденията на НЛО са по-съвременно явление. Но
Коментари Харесай

Първите наблюдения на НЛО са от XVII век

Мнозина считат, че наблюденията на НЛО са по-съвременно събитие. Но не е по този начин. Пуританите първи фиксирали странни блестящи светлини в американското небе в средата на XVII век.

Още през 1639 година Джон Уинтроп, правист, пуритан и губернатор на колонията на Масачузетския залив, е записал в дневника си роман за първото наблюдаване на НЛО от европейски заселници на мястото, което скоро ще стане известно като Съединените американски щати.
" Загадъчни " материали разкрил откривател на местото на аварирало НЛО
Професорът от Катедрата по патология на Станфордския университет Гари Нолан има повече от 300 проучвателен публикации и се счита за един...
Прочети повече
Уинтроп билл извънредно непоколебим въздържател, който напуснал Англия, тъй като не чувствал, че англиканската черква от XVI век била задоволително строга във връзка с християнството. В дневника си този непоколебим мъж разказал случай на трима също толкоз строги и трезви мъже, които плавали надолу по река Биг Мъди, когато видели необикновени светлини в небето.

Светлините непрекъснато променяли формата си и даже за момент придобили „ фигурата на прасе “. По времето, когато светлините изчезнали, лодкарите към този момент били отнесени няколко километра надолу по течението, защото изцяло били не запомнили за веслата.

Пет години по-късно Уинтроп съобщил за друго наблюдаване на НЛО: още трима мъже в лодка видели задагъчни светлини. Тези светлини придобили формата на човек, а по-късно се разтворили във въздуха.

След още една седмица мъжът записал трето наблюдаване - необичайно зарево над " града на хълма ". По-късно той се поправил и отбелязал, че най-вероятно това не е НЛО, а призрака на обладан от дявол човек.

НЛО в Съединените щати били следени по-късно, да вземем за пример, при започване на XIX век. През 1808 година учителка от Масачузетс записала в дневника си за странни огньове в небето „ като метеор “, които бързо се мятали ту нагоре, ту надолу.
Американски водач снима НЛО-та над Южнокитайско море (ВИДЕО)
Потребителите на обществените мрежи интензивно разискват видео, на което са запечатани необикновени многочислени светлини, летящи над Южнокитайс...
Прочети повече
През 1870-те години стотици поданици на Сан Франциско следили мистериозни светещи дирижабли над града. Никой не можел да изясни от кое място са пристигнали и къде изчезнали по-късно.

Смята се, че началото на манията по НЛО в Съединени американски щати е почнала през 40-те години на предишния век. Но както излиза наяве, всичко почнало доста по-рано.

В днешно време хората още веднъж приказват за НЛО, а Пентагонът наскоро разгласява отчет за неидентифицираните летящи обекти, следени от американската войска сред 2004 и 2021 година

Истината е някъде там.

 

Още от ИНТЕРЕСНО:
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР