Преди войските на Кремъл да пресекат границите на Украйна, Руската

...
Преди войските на Кремъл да пресекат границите на Украйна, Руската
Коментари Харесай

Forbes: Космическа война №1 започна – Русия се провали в опит да спусне цифрова желязна завеса

Преди войските на Кремъл да пресекат границите на Украйна, Руската федерация започва загадка задача, за която бяха сигурни, че ще им помогне за бърза победа в блицкриг. Руското военно разузнаване провежда киберзасада, поразявайки наземни станции на американската сателитна мрежа, от които зависеше връзката сред висшето управление на страната и Въоръжените сили на Украйна (ВСУ), оповестява списанието Forbes, представено от " Фокус ".

" Предметната офанзива бързо унищожи десетки хиляди модеми Viasat, заплашвайки жизненоважни линии, свързващи Киев с неговите бранители в цялата страна и със съдружниците по света “, се споделя в публикацията.

Според един от водещите специалисти по галактическа защита в Съединени американски щати - Виктория Самсън, шеф на отдела за галактическа сигурност и непоклатимост в мозъчния концерн Secure World Foundation, " изолирането на украинското висше командване зад цифрова желязна завеса, когато съветските танкове се бяха устремили към завладяване на столицата, бе част от огромна задача за задушаване на поставените в бойна подготвеност стражи на демокрацията в мъглата на войната “.

По думите й главната цел в тази задача е било унищожаването на връзките на Киев с американските спътници, които са давали опция за съгласуване на украинската опозиция. С други думи, Русия е желала бързо да смаже способността на Киев да употребява напреднали галактически технологии.

Всичко това неотдавна беше отразено в хроника, формирана от специалисти на Центъра за военноморски разбор (CNA). След обзор на трактати и заповеди, издадени в съветската военна сфера, те рапортуваха, че " контролът на достъпа до галактическа информация се преглежда като осигуряващ голямо преимущество във връзка с подобряването на бойните качества ".

" Руските висши отбранителни стратези имат вяра, че е било сериозно да се унищожи наземната галактическа инфраструктура на съперника при започване на войната... с цел да се извади от строя вражеското командване “, се споделя в отчета на CNA.

Кремълските генерали са придавали огромно значение на унищожаването на украинската галактическа техника в самото начало на войната – и това се удостоверява от деликатно синхронизирани съветски офанзиви против мрежата Viasat.

" Руските сили съзнателно нападнаха терминали на Viasat в опит да пресечен украинските военни връзки по време на нахлуването в Украйна. Русия в никакъв случай не е признавала публично, че стои зад офанзивите, само че Съединени американски щати и техните сътрудници от Европейски Съюз публично оповестиха това през май 2022 година “, напомня Самсон.

В същото време се отбелязва, че съветският кибер блицкриг бе ненадейно пресечен - Илон Мъск стартира незабавно да доставя десетки хиляди Starlink в Украйна, свързвайки страната назад към международната мрежа посредством своите широколентови спътници.

" Руснаците бяха гневни “, написа Forbes, " Путин стартира да изпраща пратеници на срещи на Организация на обединените нации, с цел да заплаши, че неговите галактически сили могат да стартират да смъкват американски спътници, само че тогава безнадеждността на тази цел би трябвало да е станала явна за съветското управление “.

Подчертава се, че Русия има по-малко от 200 спътника, спрямо повече от 6000, изстреляни единствено от SpaceX.

" Те не са се подготвяли за уголемен спор с съперник, който има достъп до повече частна информация от тях. Руските военни наподобява не престават да се сблъскват с осведомителна празнота заради рестриктивните мерки на своите сили и неналичието на достъп до западни търговски изображения, “ означи Джеймс Клей Молц, професор във Военноморското следдипломно учебно заведение в Монтерей.

Според него, макар сполучливата офанзива против наземните терминали на Viasat, Русия не е съумяла да реализира главната си цел - да лиши украинската войска от достъп до галактическа информация.

" Русия явно не е очаквала Украйна да получи съдействие от западните страни и търговски услуги, до които самата тя няма достъп “, прибавя Молц.

Отбелязва се, че откакто е издал проливен дъжд от закани за удари по западни спътници, идващи на помощ на Украйна, вътрешният кръг на Путин евентуално е заключил, че " унищожаването на един или два западни спътника с антисателитните оръжия, които той е тествал, няма да способства за превъзмогването на ззоставането на Русия от американската галактическа мощ ".

Професорът от Военноморския боен лицей Дейвид Бърбах твърди, че " руско-украинската война е може би първата двупосочна галактическа война “ в човешката история. Професор Молц е склонен с него: " И Украйна е напред с помощта на своите сътрудници “.

Според неговите прогнози тази " галактическа война номер 1 “ може да се трансформира в предвестител на софтуерно комплицираните галактически конфликти на бъдещето сред суперсилите.

" Ако избухнат широкомащабни ракетни борби по време на такива спорове, ниската околоземна орбита може да стане необитаема за човешките откриватели. Но това е бъдещето, което си показват някои водещи съветски галактически комисари “, се споделя в публикацията.

 

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР