Мнозина от нас, когато ни заболи нещо, първото хапче, за

...
Мнозина от нас, когато ни заболи нещо, първото хапче, за
Коментари Харесай

Почти всеки има аналгин вкъщи, но много малко от нас са наясно как точно да го използват

Мнозина от нас, когато ни заболи нещо, първото хапче, за което се сещаме е аналагинът. Това е лекарството, което се употребява за лечение на разнообразни аргументи за главоболие, вариращи от отмалялост и стрес, до тежки патологични промени в организма.
Аналгинът за първи път е синтезиран през 1920 година, а главната му дейна съставна част е вещество, наречено метамизол натрий. За да разберете дали това лекарство е в действителност толкоз дейно обаче, би трябвало да се запознаете по-обстойно с него.

Кога главно се приема аналгин? На първо място при:
Наличието на мигрена, зъбобол, невралгия, ишиас или менструален дискомфорт.
Постоперативни конвулсии.
Треска на фона на настинки.
Много хора се чудят дали аналгинът в действителност облекчава болката. Да, той е добър аналгетик. Лекарството се предлага в няколко форми – под формата на таблетки, супозитории (свещички) и разтворим за инжектиране. Последният е използван основно в лечебните заведения. Но хапчетата се употребяват по-широко. И като цяло, множеството хора в къщи държат това лекарство в комплекта за първа помощ.

Ще помогне ли аналгинът при главоболие?
Както към този момент беше маркирано, дейното вещество на обсъжданото лекарство е натриев метамизол. Точно това химично съединяване предотвратява несъразмерния синтез на простагландин. Поради това се понижава интензивността на болковия подтик.
Въздействието на лекарството нормално стартира половин час след използването му. Пиковата интензивност нормално се следи след два часа. Някои лекари настояват, че аналгетиците са извънредно нездравословни за общото положение на сърцето. Трябва обаче да се спомене, че метамизолът се разгражда изцяло от черния дроб и се екскретира от бъбреците, без да оказва въздействие върху сърдечния мускул.

Аналгинът оказва помощ при болки в главата, само че може да има негативен резултат върху хемопоетичната система при положение, че употребявате огромно количество от лекарството интравенозно. При продължителна приложимост, човек може да усети тромбоза дружно със залепването на алените кръвни кафези и повишение на плътността на кръвта.

Възможно ли е да аналгин да се приема от деца?

В случай, че това лекарство се дава на дете (например при висока температура), налага се да се избират супозитории. Производителите за тези цели показват върху опаковката зависимостта на дозата от възрастта, тъй че на родителите ще е мъчно да създадат неточност. В допълнение, лекарството под формата на свещи бързо се всмуква в детското тяло, без да предизвиква щета на стомаха.

При всички случаи, по-добре е да се консултирате с доктор, тъй като обстановката с децата е друга. За тези, които са под 10 години, не се предлагат да употребяват хапчета. В интернет постоянно има препоръки, че в случай че детето има главоболие или температурата се увеличи, би трябвало да се дадат ибупрофен и аналгин. Всъщност резултатът ще бъде доста бърз. Но доста бебета може да са алергични към тази композиция и да получат обрив. Ето за какво е по-добре е да се консултирате със експерт.

Противопоказания

Трябва да помним, че това лекарство не се предлага за приложимост в следните случаи:

Наличието на кървене и кръвни патологии като анемия.

Проблеми с черния дроб и бъбреците.

Бременност.

Наличието на патологии на дихателната система (бронхиални конвулсии, аспиринова астма и т.н.).

Трябва да се подчертае, че макар обстоятелството, че това лекарство е много дейно лекарство за главоболие, използването му е строго неразрешена в някои страни. Това се изяснява с риска от пораждане на някои нежелани реакции: бъбречно увреждане дружно с анурия, нефрит, уртикария, намаление на артериалното налягане и така нататък

Джинджифил, обгърнат в марля, чисти слузта от белите дробове за 1 нощ! Ето какво би трябвало да извършите

Предозиране и защитни ограничения

Дозата на „ Analgin “ за главоболие би трябвало прецизно да се съблюдава. Срокът на приемане на това лекарство е не повече от седем дни. В случай на предозиране или прекалено продължителна приложимост, могат да се появят следните странични резултати: гадене дружно с повръщане, замаяност, респираторна парализа, унесеност и халюцинации. В такива обстановки би трябвало да се обадите на доктор, с цел да изпълнят ограничения, ориентирани към разчистване на тялото.

Инфо: Здравето

Източник: vijti.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР