Многократно сме изразявали категорична непримиримост срещу употребата на химическо оръжие.

...
Многократно сме изразявали категорична непримиримост срещу употребата на химическо оръжие.
Коментари Харесай

Декларация на българското правителство за ударите в Сирия

Многократно сме изразявали безапелационна неотстъпчивост против използването на химическо оръжие. Няма идея, която да оправдава убийството на почтени жители, измежду които деца. Използването на химическо оръжие е равнозначно на военно закононарушение.

Това се показва в декларация на българското държавно управление за ударите в Сирия.

В отговор на следващата химическа офанзива против цивилни в Сирия, тази нощ коалиция от страни предприе стеснен ракетен удар по въздух по уреди, свързани с производството на химически оръжия.

Целите са подбрани точно, с цел да се избегнат жертви.

Разглеждаме еднократната военна интервенция като предизвестие за преустановяване на сходни противозаконни дейности на сирийския режим в бъдеще.

Същевременно показваме угриженост от допустима ескалация на спора и призоваваме сирийския режим да прекрати всевъзможни дейности, нарушаващи интернационалното филантропично право.

Необходимо е предприемане на ограничения за деескалация, както и обезпечаване на цялостен и безконтролен филантропичен достъп до жертвите на химическата офанзива в сирийския град Дума.

Изразяваме цялостна поддръжка за работата на Организацията за възбрана на химическото оръжие и чакаме цялостно подпомагане за активността на проверяващите екипи на Организацията. Виновните за химическата офанзива в град Дума би трябвало да бъдат разкрити и да понесат съответната отговорност.

България поддържа напъните на интернационалната общественост, част от която сме и ние, за постигането на мир и намирането на политическо решение в Сирия.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР