Много тревожна прогноза за развитието на пандемията от коронавирус у

...
Много тревожна прогноза за развитието на пандемията от коронавирус у
Коментари Харесай

Ген. Мутафчийски с много тревожна прогноза

Много тревожна прогноза за развиването на пандемията от ковид у нас направи шефът на ВМА ген. Венцислав Мутафчийски, ръководител на Националния действен щаб за битка със болестта.

Изключително разтревожени сме от обстановката в Европа с ковид. Знаем, че това рано или късно ще стигне до нас, съобщи пред БНР генералът.

В последните седмици ние в никакъв случай не сме залагали на прекален оптимизъм, призна той. И изясни: „ Във всяка наша изява, всеки член на щаба предизвестява за това, което се задава към нас – британският вид на Коронавирус. Това би влошило в пъти обстановката в страната. Европа е задоволително отворена, с цел да има транспорт на пасажери и транспорт на инфектирани хора. Тревожна е наклонността за бъдещето “.

 „ Както и ние, по този начин и сътрудници, които са в Западна Европа, следваме събитията, а не ги изпреварваме ”, сподели още ген. Мутафчийски. Високата заболеваемост в тези страни докара до по-строги ограничения, тя беше реалност. Те не са имали в никакъв случай подобен по-спокоен интервал сред втора и трета вълна, както нас. Сега, макар строгите ограничения, не престават да се усилват случаите, добави той.

Никой не знае какво ще се случи, в случай че нямаше ограничения. Тогава, може би, размерите на това злополучие биха били изцяло пагубни. Във върха на първия си пик Англия имаха 18 000 приети в болница в най-голямата си претовареност на лечебните заведения, в този момент имат над 30 000. Това в действителност е бедствена обстановка, счита шефът на ВМА. Той сподели още, че в тази обстановка би трябвало да се откри баланс сред естественото предпочитание на хората да живеят обикновено живота си и да бъдат предпазени.

„ Ние като медици сме длъжни да извадим цялата истина пред българските жители, да  активираме техните рационални разсъждения по този въпрос, в това число и рационални страхове. Рационалният боязън може да ни защищити напълно умишлено да не се излагаме на обстановки, които биха ни заплашили. Не приказвам за ирационалния боязън, където е суматохата и ирационалните дейности, които биха довели до безпорядък. Виждате, че в цяла Европа се срещат остри конфликти с решенията, които държавните управления взимат “, сподели шефът на Щаба.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР