Много скоро в документите на германските граждани ще се появи

...
Много скоро в документите на германските граждани ще се появи
Коментари Харесай

Дойче Веле: Как ще се промени Германия с приемането на третия пол

Много скоро в документите на немските жители ще се появи опцията за изтъкване на третия пол. Защо това е толкоз значимо за Германия споделя материал на „ Дойче Веле “.

Дълго време в Германия интерсексуалните – хора с незадоволително ясно избрани полови признаци – бяха причислявани или към мъжкия, или към женския пол. През ноември 2017 година Федералният парламентарен съд реши, че в актовете за гражданско положение би трябвало да се уточни и различен вид, с изключение на женски и мъжки пол. Според съдиите настоящите досега закони нарушават правата на интерсексуалните хора, съставляват опасност за развиването на тяхната персона и самовъзприемане.

Според другите калкулации във Федералната република живеят сред 80 и 160 хиляди интерсексуални. В случай, че Законът за третия пол в формалните документи бъде признат, от 2019 година за новородените с спорни биологични признаци в графата „ пол “ ще се употребява обозначаването „ различен “ или „ интер “. Всички възрастни жители, имащи признаците на двата пола, при съществуването на здравно умозаключение, също ще могат да трансформират съответната рубрика в формалните си документи.

„ Въпросът за половата принадлежност не е чисто медицински проблем. Всеки самичък има правото да взема решение какъв да бъде и какъв пол да уточни в своите документи “, безапелационни са последователите на нововъведението.

„ Дойче Веле “ се свърза с човек, който с неспокойствие чака, по кое време решението на Конституционния съд ще откри отражение в законодателните актове и по този метод ще даде подтик и за приемането на сходни закони в другите западноевропейски страни. Той мечтае за времената, когато ще може да получи формален документ, в който ще бъде записана неговата същинска полова принадлежност.

В предишното Ирина, а през днешния ден Рене е руснак, който е потърсил леговище в Люксембург. Той овреме е осъзнал своята хомосексуалност и доста бързо я е приел.

„ С огромен интерес проследявам протичащото се в Германия. Признаването на правата на интерсексуалните е огромен прогрес в региона на спазването на човешките права. Миналата и тази година бяха белязани с значими събития за ЛГБТ общността – легализирането на еднополовите бракове и завършването на процеса на признание на третия пол “, показва Рене.

Според него някои западни страни, в това число Люксембург, към момента изостават от Германия. Процедурата по промяната на документите на интерсексуалните е доста комплицирана, в някои страни даже към момента съществува процедура за насилствена дезинфекция.

„ През април 2017 година Европейски съд по правата на човека постанови, че настояването за насилствена дезинфекция, с цел да се признае юридически пола, нарушава човешките права. И всички страни-члеки на Европейски Съюз би трябвало да проведат съответните промени в законодателните актове. Надявам се, че в скоро време ще имам паспорт с маркер „ Х “ в графата полова принадлежност “, съобщи Рене.

На въпрос дали съгласно него е позволена здравна интервенция при коригирането на пола в детска или юношеска възраст, той дава отговор: „ Отнасям се извънредно отрицателно към това. Всички насилствени интервенции без медицински индикатори са неприемливи, това е каменен век. Хората би трябвало да имат избор: едни се вземат решение на интервенция по промяна на пола, други не желаят да трансформират нищо. За тях е доста значима опцията „ различен “ в графата „ пол “.

Според Рене е нужна непрекъсната просветителска работа, с цел да могат родителите да не се опасяват от „ ненормалността “ на своите интерсексуални деца освен в огромните градове, само че и в провинцията. /Дойче Веле
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР