Много съм доволен от тази динамика, която наблюдавам в работата

...
Много съм доволен от тази динамика, която наблюдавам в работата
Коментари Харесай

Радев с важни думи към Ковачевски за македонските българи

Много съм удовлетворен от тази динамичност, която следя в работата на двете държавни управления - в действителност впечатляваща, в къси периоди, с огромен обсег, в редица значими области.

Това съобщи президентът Румен Радев на среща с министър-председателя на Република Северна Македония /РСМ/ Димитър Ковачевски и част от водената от него държавна делегация, която е на публично посещаване у нас.

Още по-добре е това, което виждам, че вие работите и за времеви график, коя секторна група по кое време какво да свърши, давате си краен период, означи Радев. Нека да опитаме да внесем същия метод за решаването на отворените политически проблеми, уточни Радев и прикани да изяснят кои са краткосрочните задания, които би трябвало да бъдат решени, преди да стартират договарянията за участие на РСМ в Европейски Съюз, и кои задания са дълготрайни и могат да останат за процеса на договарянията.

" Следя с внимание разговора и дебата, който се води в РСМ. Приветствам това, че в избрани политически кръгове назрява това разбиране, че би трябвало да има регистриране на тези македонски българи във вашата конституция ", уточни президентът Радев. " Споделям моето разбиране, че вписването на тези македонски българи в конституцията, гарантирането на тяхното пълноправие, паралелно с другите елементи от нации, ще даде кураж и опция България да отвори вратата за началото на договарянията за участие ", съобщи президентът.

Министър-председателят на Северна Македония Димитър Ковачевски уточни, че на първата среща в Скопие с премиера на България Кирил Петков са се договорили за нова динамичност на диалог и на работа, и през днешния ден, единствено след седем дни, има и първите резултати. Той се съгласи, че динамичността на диалозите сред министерствата на външните работи на България и Република Северна Македония би трябвало да се интензифицира.Двамата първо имаха среща " на четири очи " на " Дондуков " 2, а по-късно към диалозите се причисли и част от държавната делегация на РСМ.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР