Много пъти сме виждали собственото си куче или други, с

...
Много пъти сме виждали собственото си куче или други, с
Коментари Харесай

Причини защо кучетата се търкалят в тревата

Много пъти сме виждали личното си куче или други, с които то си играе в парка, да вършат на пръв взор странни неща. Едно от тях е да се търкалят в тревата, а очевидно това им доставя наслаждение. Въпросът е за какво те го вършат и какво желаят да ни кажат или покажат с тези свои дейности.  Независимо дали те изпитват наслаждение или от време на време нещо ги смущава и ги кара да се търкалят, можем да кажем едно – кучетата обичат да го вършат.

Търкалянето в тревата е наследено от вълците. Вълкът, който е отдалечен братовчед на домашните ни кучета,също го прави. Когато вълкът срещне нова миризма, той първо подушва и по-късно се търкаля в нея, като усеща аромата по тялото му, изключително към лицето и шията. По този метод вълците разузнават и печелят територията си и издават наличието си, в случай че това е належащо.

Отървава се от неприятни миризми. Когато кучето се разхожда, обича да върви на всички места. По този метод волно или несъзнателно то се допира до предмети, треви, шубраци и по козината му може да се натрупат всевъзможни миризми. То ги усеща и се пробва да ги отстрани. Кучетата имат повече от 220 милиона рецептори  и е обикновено да усещат повече неща, в сравнение с стопаните си. Затова, в случай че нещо не им харесва, те се пробват да го отстранят благодарение на тревата.

Облекчаване на неприятен сърбеж. Нуждата на вашето куче да се търкаля в тревата може също да е индикация за здравословен проблем, който предизвиква сърбеж. Това може да включва такива проблеми като кожни алергии или ухапвания от бълхи и кърлежи. Закарайте вашето куче при  ветеринарен доктор, с цел да разпознава главната причина и в случай че към момента не сте го създали, започнете профилактичен режим против бълхи и кърлежи.

Обсесивно държание. Постоянната потребност на вашето куче да се търкаля в тревата може да е симптом на обсесивно компулсивно разстройство. Важно е да държите очите си отворени за неща, които вълнуват носа на вашето куче, и да го привикате назад при вас, преди да се търкаля в възторг. След това го накарайте да се занимава със занимателни игри и награди към вас, тъй че да не помни евентуалното вонящо развлечение другаде. По този метод ще си спестите доста часове под душа в опит да отмиете неприятните миризми и петна, с които вашето куче може да се снабди, в случай че се търкаля прекомерно дълго.

Източник: happywoman.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР