Много от проблемите, които ни тормозят, са породени от собствения

...
Много от проблемите, които ни тормозят, са породени от собствения
Коментари Харесай

Десет начина моментално да подобрите живота си

Много от проблемите, които ни тормозят, са подбудени от личния ни разум. Те не са резултат от някакви събития, неуспехи или дейности на други хора. Те пораждат поради нашите неприятни привички.

Освободете се от следните 10 форми на държание и ще се отървете от проблемите, които пораждат заради всяко едно от тях:

На първо място, в никакъв случай не правете прибързани заключения. Този табиет усложнява живота. Ние решаваме, че знаем какво ще се случи и изключваме вниманието си, като действаме въз основа на догатката.

В множеството случаи догатките ни не се оправдават. Освен това си фантазираме, че можем да разберем за какво даден човек прави несъмнено нещо. Това постоянно унищожава връзките.

Не драматизирайте. Много хора вършат от мухата слон и това поражда паника. В множеството случаи те го вършат, с цел да се усещат по-значими, само че това е неуместно.

Не измисляйте правила. Всички тези „ би трябвало ” и „ задължен съм ” са безусловно безполезни. Единственото, което ви дават, е изнервеност и възприятие за виновност.

Така си задръствате мозъка с ненужни трудности, а когато се опитате да втълпите разпоредбите си на други, ви мислят за скучен маниак.

 Десет метода мигновено да подобрите живота си

Избягвайте стандарти и етикети. Езикът на негатива и рецензията поражда съответното мислене. Като се пробвате да вкарате всяко нещо и всеки човек в избрана категория, ограничавате мисленето си до степен на безполезност.

Не бъдете перфекционисти, животът не е единствено черно и бяло. Ако търсите идеална работа, няма да я откриете. Същото важи и за любовните връзки, и за другарството.

Не обобщавайте. Един-два неуспеха не са симптом на неуспех.

Както и инцидентният успех не ви трансформира в талант. Обикновено нещата са такива, каквито са, а не част от някакво резюме.

На седмо място, не приемайте всичко прекомерно драговолно. Повечето ви сътрудници и другари не приказват и не мислят за вас в 99 % от времето си.

Затова тяхното отношение към вас не би трябвало да въздейства върху настроението ви. Не вярвайте на страстите. Това, което чувствате, не постоянно е верен индикатор за това, което става в действителност.

Понякога източникът на страсти са апетит, отмалялост, изнервеност.

Не се поддавайте на апатията. Тренирайте да бъдете оптимисти. Ако чакате единствено неприятно, то ще ви настигне.

А в случай че търсите и очаквате позитивното, то ще ви се случи. На последно място, не живейте с предишното. Това е най-важният съвет.

Забравете за всичко и просто живейте. Най-много завист, отчаяние, злощастие и обезсърчение извират от хора, които са се вкопчили в остарели обиди и проблеми.

Колкото повече мислите за тях, толкоз по-големи ще ви се костват. Не се борете с тях. Просто ги забравете.

Източник: sanovnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР