Много от нас консумират райската ябълка само в периода преди

...
Много от нас консумират райската ябълка само в периода преди
Коментари Харесай

В сезона на райската ябълка - какво трябва да знаем за нея

Много от нас употребяват райската ябълка единствено в интервала преди Нова година, когато търсенето ѝ се покачва и количеството на продуктите заливат магазините и пазарите.

Въпреки това, райските ябълки би трябвало от време на време да се употребяват, защото имат лечебни свойства.

1. Съдържат огромно количество калий, магнезий, фосфор и желязо, които имат позитивен резултат върху съвсем всички системи на човешкото тяло.

2. Тропическите плодове съдържат два пъти повече потребни микроелементи, в сравнение с ябълките. Въз основа на това, райската ябълка е отличен артикул, който въздейства благотворно за нормализиране на работата на червата.

3. Райска ябълка съдържа многообразие от антиоксиданти, които поддържат кожата ни в непрекъснат тонус, предпазвайки я от преждевременни бръчки.

4. В този плод има огромна група от витамини, които понижават крехкостта на кръвоносните съдове в тялото, укрепват имунитета. Също по този начин в състава му е витамин А, който оказва помощ в битката с рака.

 райска ябълка

5. Поради обстоятелството, че райската ябълка съдържа високо наличие на глюкоза и фруктоза, тя е потребна за сърдечно-съдовата система. Въпреки това, специалистите не поучават корист с този плод, защото дневната доза е един брой.

6. Райската ябълка понижава вероятността от камъни в бъбреците заради обстоятелството, че съдържа магнезий.

7. Тропическите плодове доста бързо облекчават умората при хората, успокояват централната нервна система и в това време покачват успеваемостта ѝ.

8. Райската ябълка е чудесно лекарство против упорита кашлица. Достатъчно е да смесите четири лъжици топла вода със сок от един зрял плод. Полученото " лекарство " е належащо за гаргара.

Източник: gotvach.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР