Много, много вкусна торта Наполеон - запазете си тази рецепта

...
Много, много вкусна торта Наполеон - запазете си тази рецепта
Коментари Харесай

Торта Наполеон с домашно тесто

Много, доста вкусна торта Наполеон - запазете си тази рецепта за някой специфичен мотив

Необходими Продукти

За блатовете


● масло - 250 г меко
● яйца - 2 бр.
● вода - 150 мл
● оцет - 1 с.л. (лимонов сок)
● сол - 1 щипка
● брашно - 600 - 650 г

За крема


● прясно мляко - 1 литър
● захар - 1 ч.ч.
● масло - 125 г
● пудра захар - 3 с.л.
● сметана - 400 мл животинска 30% (може и сладкарска)
● захар - 3 - 4 с.л.
● яйца - 3 бр.
● брашно - 5 с.л.
● ванилия - 1 - 2 бр.
● нишесте - 1.5 пакетче ванилия на Йоткер

Начин на подготвяне

Брашното и мекото масло се разбъркват. Получават се трохи. Прибавят се разрушените яйца, водата, оцетът и солта. Получава се меко тесто. Разделя се на 10 топки.

Върху хартия за печене всяко топче са разточва, изрязва се с кръг (моят е 26 см), дупчи се с вилица, с цел да не се надигне и се пече в загрята фурна на 200 градуса към 5-7 минути.

Изрезките също се пекат дружно с блата. Те са нужни за поръсване на готовата торта. Натрошават се в торбичка, след което се минава с точилка. Може и в чопър.

По този метод се действа с всички топчета. Платките се охлаждат върху решетка. Може да се създадат предния ден и на идващия ден да се сглоби, както направих в тази ситуация.

Кремът се подготвя по нормалния метод. Кипва се прясното мляко, след което се прибавят разрушените яйца с нишестето, брашното, ванилията, захарта и малко мляко. След втвърдяване се отстранява от котлона. Отделно в купа се разрушава мекото масло с пудра захар.

В друга купа се разрушава течната сметана, също с 2-3 с.л. пудра захар (сладкарската сметана е подсладена и в нея не се прибавя захар). Към доста добре охладения крем се прибавя разрушеният маслен крем и най-после разрушената на сняг сметана.

При сглобяване всяка кора се маже щедро с готовият крем. Отгоре се поръсва с натрошените отрязъци. След престой от няколко часа е подготвена за консумация. Най-добре е на идващия ден.

Източник: recepti.gotvach.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР