Много лоша новина за начина, по който продължават да ни

...
Много лоша новина за начина, по който продължават да ни
Коментари Харесай

Жестока измама! Разкриха цeните на горивата

Много неприятна вест за метода, по който не престават да ни ограбват с цените на горивата.

" В България цената на горивата би трябвало да е с 80 стотинки до 1 лев по-ниска. Всичко е една грандиозна машинация, грубо плячкосване.
-->
Затова постоянно съм казвал, че България би трябвало да национализира рафинерията в Бургас ", това сподели енергийният специалист Красимир Манов.  Той изясни, че суровият нефт, с който работи рафинерията " Лукойл Нефтохим Бургас ", е на цена към 50-60 $ за барел.

" А те ни я калкулират на цената на " Брент " – към 86 $ за барел сега. Тази разлика от 30-35 $ просто отива в джобовете на притежателите на " Лукойл “ или компанията, която е застанала на входа и на изхода – " Литаско ", която е компанията майка на рафинерията. Те я употребяват да работи на ишлеме.

Това бърка в джоба на българина ", съобщи енергийният специалист, представен от " Фокус ". Ако рафинерията бъде национализирана, в българския бюджет съгласно него ще влизат 7 милиарда лв. доход от нея.  Като друга причина за покачването на цените на горивата той уточни връщането на акциза на пропан-бутана.  

" Всички държавни управления по целия свят обичат цените да се покачват, тъй като приходите в сметките на едно държавно управление, което ръководи дадена страна, се образуват от няколко продукта, като първо място измежду тях заема петролът.

И защото Асен Василев би трябвало да си извърши бюджета, на тях им идва дюшеш да си пълнят бюджета с това, че бъркат в джобовете на българите като покачват цените ", добави Красимир Манов.  
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР