Много категорично подкрепям предложението на Христо Иванов за изграждане на

...
Много категорично подкрепям предложението на Христо Иванов за изграждане на
Коментари Харесай

Радан Кънев призова за реформаторска коалиция без БСП

" Много изрично поддържам предлагането на Христо Иванов за създаване на единна политическа мощ в центристкото и дясно пространство, която да печели избори и да търси независимо реформаторско болшинство без Българска социалистическа партия и сходни. Днес тази остаряла концепция, която пазя от десетина години, е за първи път реалистична и на практика изпълнима ". Това написа в профила си в обществените мрежи евродепутатът от " Демократична България " Радан Кънев. По думите му е ясно, че " реалистично " напълно не значи несъмнено, а в противен случай - приказва за мъчно и постепенно решение.

" Продължаваме промяната " най-вероятно ще предпочетат да се явят на 2 октомври сами - разумно решение, което множеството нови партии в добра форма вземат. Това обаче не би трябвало да е краят на усилието за единение, в противен случай - началото ", написа още Кънев и приканва своите съпартийци от " Демократична България " да не драматизират непознато решение, което не зависи от тях, а да свършат своята част от работата и да стартират процеса на консолидация и обединяване от обединението им:

" С общи органи, вътрешни демократични механизми, привличане на партийно необвързани политици - това ще ни даде и по-силен избирателен резултат. Преди всичко - ще бъде образец за пътя, по който би трябвало да върви цялото реформаторско пространство ", споделя Кънев и приключва: " Да не подценяваме риска от дълго еднолично ръководство на президента Радев и/или коалиция ГЕРБ/БСП/ДПС - и в двата случая ще е нужна цялостна консолидация в съпротива и битка за болшинство в бъдеще. "
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР