Много изненадващи и страстни моменти предложи футболният уикенд за привържениците

...
Много изненадващи и страстни моменти предложи футболният уикенд за привържениците
Коментари Харесай

Футболните страсти през уикенда, от Ейбар през Буенос Айрес до триумф на Враца

Много изненадващи и буйни моменти предложи футболният уикенд за последователите на великата игра. Кризата в грандове като Реал Мадрид и Манчестър (Юнайтед) продължи, а на родна почва конфузна загуба позволи столичният гранд " Левски ".
Испания
Първата сензация пристигна от Ейбар, където едноименният клуб безусловно разнебити Реал Мадрид и го унижи с 3:0. Липсата на Зинедин Зидан и Кристиано Роналдо се усеща доста осезаемо в " белия балет ", който се намира на непривичната за клуба шеста позиция. Въпреки това, отборът още не е изгубил късмет даже за купата, тъй като се намира единствено на 6 точки от върха, само че представянето на тима от началото на сезона е много едва. В дербито на върха Атлетико Мадрид беше доста покрай победа над Барселона, само че в края на срещата подценяваният в последно време Усман Дембеле донесе скъпа точка за каталунците. Все отново, от този еднакъв резултат се възползва тимът на Севиля, който излезе отпред в Ла Лига, след най-малък триумф с 1:0 над Валядолид. Така с актив от 26 точки андалусийците изпревариха Барселона с един пункт. на трето място остана Атлетико (Мадрид) с 24 точки.
Англия
Продължават проблемите за Манчестър (Юнайтед) под управлението на Жозе Моуриньо. " Червените дяволи " позволиха нулево тъждество в семейството против Кристъл Палас, като в някои епизоди от дуела даже бяха надигравани от противника си. Лидерите Манчестър Сити и Ливърпул не стопират да впечатляват с представянето си. " Гражданите` останаха отпред в лигата, откакто безусловно прегазиха Уест Хям с 4 безответни гола посред Лондон. Ливърпул остана единствено на две точки зад небесносините, като мърсисайдци записаха впечатляващ триумф с 3 гола, над постоянният през този сезон тим на Уотфорд. В дербито на кръга Тотнъм записа паметна победа при семейството си на Челси с 3-1. Арсенал също записа скъп успен при гостуването на Борнемут с 2-1.
България
В родната Първа лига изненадата пристигна оттова, откъдето минимум се очакваше. " Левски " позволи сензационно проваляне от Ботев Враца вкъщи. Головете за врачани означиха някогашните фрагменти на " сините " Валери Божинов и Валери Домовчийски, което порода голям брой смешки в обществените мрежи. Доста по-убедителен в представянето си, беше другият столичен гранд ЦСКА, който записа победа в Русе над локалния Дунав с 2-0. Лидерът в класирането Лудогорец също не позволи неверна стъпка, след минимална победа с 1-0 при гостуването си на Локомотив (Пловдив). Двубоят ще се запомни и със съдийските неточности, като " смърфовете " претендираха за две неотсъдени дузпи. Четвъртият Берое пък реализира разгромна победа с 6-0 над градския противник Верея, като с хеттрик се отличи Борислав Цонев, а още два добави ветеранът Мартин Камбуров.
Германия
Традиционно към този момент за този сезон, огромният немски гранд Байерн Мюнхен позволи нова неверна стъпка. Този път, тя пристигна след същинското голово шоу в Мюнхен, в което Байерн приключи при тъждество 3-3 против тима на Фортуна (Дюселдорф). Лидерът Борусия (Дортмунд) пък записа нов триумф с 2-1 като посетител на Майнц 05, с което усили преднината си на върха с 4 точки пред преследвача Борусия (Мюнхенгладбах). Байерн Мюнхен пък към този момент е на пета позиция, на цели 9 точки от върха.
Италия
Голямата изненада в италианското Калчо пристигна от Неапол, където вторият в класирането Наполи не съумя да победи последния Киево, като дуелът приключи с постно тъждество 0-0. В дербито на кръга, борещите се за 4-тата позиция Лацио и Милан приключиха наедно 1-1 в Рим, като " росонерите " водеха до самия завършек на мача, само че свръхестествен гол на Хоакин Кореа в края донесе точката. Лидерът Ювентус продължи победната си серия, след триумф с 2-0 над Спал и се откъсна на цели 8 точки пред втория Наполи и на 9 пункта над третия Интер, който записа типичен триумф с 3-0 над Фрозиноне.
Аржентина
По изключение през тази седмица ще се спрем и на слуващото се в Южна Америка. Разбира се, повода е супердербито за финала на Копа Либертадорес сред " безконечните " противници Бока Хуниорс и Ривър Плейт. За страдание обаче, няма по какъв начин да разгледаме дуела от футболната му страна, тъй като той по този начин и не се изигра, поради изстъпления на почитатели на Ривър Плейт. Те нападнаха рейса с играчите на Бока, което докара до контузии на част от футболистите. Поради тази причина от Бока отхвърлиха да излязат на терена и мачът беше отсрочен.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР