Много инвеститори по целия свят следят отблизо последиците от прекратения

...
Много инвеститори по целия свят следят отблизо последиците от прекратения
Коментари Харесай

Инвеститорите следят отблизо случващото се в Русия

Много вложители по целия свят наблюдават от близко последствията от прекратения протест в Русия в събота с очакване при отварянето на пазарите в неделя да се насочат към сигурни убежища като американските държавни облигации и $, излиза наяве от разбор на Reuters.

Тежко въоръжените съветски наемници, водени от Евгений Пригожин, някогашен съдружник на президента Владимир Путин и началник на армията " Вагнер ", напреднаха по по-голямата част от пътя към Москва, откакто превзеха град Ростов, само че по-късно стопираха настъплението си, намалявайки сериозното предизвикателство. В събота вечерта те започнаха да се изтеглят от завзетия от тях боен щаб в Ростов.

„ Финансовите пазари постоянно са нестабилни след нахлуването на Русия в Украйна през февруари 2022 година, което провокира разриви в международните финанси, защото банките и вложителите бързаха да се освободят от някои експозиции. След събитията в събота доста вложители са се съсредоточили върху евентуалното влияние върху сигурни активи като американските държавни скъпи бумаги и върху цените на суровините, защото Русия е главен снабдител на енергоносители “, изясняват от осведомителната организация и цитират Генадий Голдберг, началник на отдела за лихвена тактика в Съединени американски щати в TD Securities, Ню Йорк, който споделя:

" Със сигурност следва да забележим какво ще се случи през идващите ден-два, само че в случай че остане неустановеност по отношение на управлението в Русия, вложителите може да се насочат към сигурни убежища. Въпреки деескалацията вложителите може да останат нервни от последващата неустойчивост, а оттова и внимателни ".

Ситуацията в Русия влезе във фокуса на вниманието в международен мащаб и съживи остарелия боязън във Вашингтон за това какво ще се случи с нуклеарните ресурси на Русия при положение на вътрешни разтърсвания.

" Пазарите нормално не реагират добре на събития, които са в развиване и са несигурни ", изключително свързани с Путин и Русия, споделя и Куинси Кросби, основен световен пълководец в LPL Financial. " Ако несигурността ескалира, ще видите, че съкровищните облигации ще станат желани, както и златото. Японската йена също има податливост да печели в сходни обстановки ", споделя Кросби, акцентирайки типичните сигурни активи, които вложителите купуват, когато рисковете се усилват.

Аластър Уинтър, световен капиталов пълководец в Argyll Europe, пък е безапелационен, че въпреки деескалацията да значи, че в този момент пазарите може да не реагират доста, " Путин очевидно е отслабен и ще има още събития ". По думите му щатският $ намира " известна поддръжка, защото пазарът се връща към спекулациите по отношение на повишението и намаляването на лихвените проценти и рецесията в другите стопански системи ".

През последните месеци акциите се движат най-вече във възходяща посока, което съгласно някои анализатори може да ги направи по-уязвими към разпродажби. От началото на годината до момента S&P 500 е повишен с 13%, макар че през последните дни изпуска парата, защото лихвените проценти са във фокуса на вниманието. А предходната седмица ръководителят на Федералния запас Джером Пауъл алармира за идни нови покачвания на лихвените проценти.

Но въпреки всичко има и анализатори, които не виждат особена реакция на вложителите, защото обстановката наподобява неразбираема. Рич Стайнбърг, основен пазарен пълководец в Colony Group в Бока Ратон, Флорида, е от тях и показва, че " пазарите един тип ще третират това като още един геополитически риск ", " а някои изхабени нерви бяха успокоени в кратковременен проект " от деескалацията.

 
Източник: profit.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР